Foto: elixir
Tento zákusok nám priniesla ochutnať suseda. Bol veľmi chutný, šťavnatý a jemný... a tak nám spravila chute, že ho bolo treba vyskúšať. :) Fotiť Zobraziť celý popisTento zákusok nám priniesla ochutnať suseda. Bol veľmi chutný, šťavnatý a jemný... a tak nám spravila chute, že ho bolo treba vyskúšať. :) Fotiť som začala až keď už cesto bolo hotové, lebo ma trošku neskoro napadlo, že by som recept mohla dať i sem.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do penista, pridáme vajcia a opäť vyšľaháme. Vmiešame múku a prášok do pečiva.
-
2
Cesto vlejeme do formy a zarovnáme, dáme piecť na 20 minút na 180 stupňoch.
-
3
Medzitým si pripravíme puding. Pudingový prášok rozmiešame v 7 PL mlieka, zvyšné mlieko s cukrom dáme zohrievať.
-
4
Zohriate mlieko a pudingovú zmes zmiešame a za stáleho miešania uvaríme.
-
5
Do ešte horúceho pudingu vmiešame zakysanú smotanu.
-
6
Medzitým sa nám upiekol korpus, vyberieme ho z rúry...
-
7
...a vylejeme naň puding, zarovnáme.
-
8
Prichystáme čerešne...
-
9
...obložíme nimi povrch pudingu a dáme piecť ešte na 15 minút.
-
10
...necháme vychladnúť a dáme na pár hodín, alebo cez noc do chladničky.
-
11
Po pár hodinách si pripravíme polevu- zohrejeme si 250ml šťavy z kompótu a rozmiešame v nej tortovú polevu...
-
12
...tortu vyberieme z chladničky a polejeme ju polevou... opäť dáme na hodinku do chladničky/mrazničky stuhnúť... kto ako pred krájaním uprednostní.
-
13
Nakoniec nakrájame a môžeme podávať.
- 14
Toto množstvo vystačí aj na klasickú 32 cm formu, koláč bude trošku nižší.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 14
Diskusia k receptu