Čerešňová torta (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Tento zákusok nám priniesla ochutnať suseda. Bol veľmi chutný, šťavnatý a jemný... a tak nám spravila chute, že ho bolo treba vyskúšať. :) Fotiť som začala až keď už cesto bolo hotové, lebo ma trošku neskoro napadlo, že by som recept mohla dať i sem.

6
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do penista, pridáme vajcia a opäť vyšľaháme. Vmiešame múku a prášok do pečiva.
  2. Cesto vlejeme do formy a zarovnáme, dáme piecť na 20 minút na 180 stupňoch.
  3. Medzitým si pripravíme puding. Pudingový prášok rozmiešame v 7 PL mlieka, zvyšné mlieko s cukrom dáme zohrievať.
  4. Zohriate mlieko a pudingovú zmes zmiešame a za stáleho miešania uvaríme.
  5. Do ešte horúceho pudingu vmiešame zakysanú smotanu.
  6. Medzitým sa nám upiekol korpus, vyberieme ho z rúry...
  7. ...a vylejeme naň puding, zarovnáme.
  8. Prichystáme čerešne...
  9. ...obložíme nimi povrch pudingu a dáme piecť ešte na 15 minút.
  10. ...necháme vychladnúť a dáme na pár hodín, alebo cez noc do chladničky.
  11. Po pár hodinách si pripravíme polevu- zohrejeme si 250ml šťavy z kompótu a rozmiešame v nej tortovú polevu...
  12. ...tortu vyberieme z chladničky a polejeme ju polevou... opäť dáme na hodinku do chladničky/mrazničky stuhnúť... kto ako pred krájaním uprednostní.
  13. Nakoniec nakrájame a môžeme podávať.
  14. Toto množstvo vystačí aj na klasickú 32 cm formu, koláč bude trošku nižší.