Čerešňová torta (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Tento zákusok nám priniesla ochutnať suseda. Bol veľmi chutný, šťavnatý a jemný... a tak nám spravila chute, že ho bolo treba vyskúšať. :) Fotiť som začala až keď už cesto bolo hotové, lebo ma trošku neskoro napadlo, že by som recept mohla dať i sem.
6 porcií |
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo a cukor vyšľaháme do penista, pridáme vajcia a opäť vyšľaháme. Vmiešame múku a prášok do pečiva.
- Cesto vlejeme do formy a zarovnáme, dáme piecť na 20 minút na 180 stupňoch.
- Medzitým si pripravíme puding. Pudingový prášok rozmiešame v 7 PL mlieka, zvyšné mlieko s cukrom dáme zohrievať.
- Zohriate mlieko a pudingovú zmes zmiešame a za stáleho miešania uvaríme.
- Do ešte horúceho pudingu vmiešame zakysanú smotanu.
- Medzitým sa nám upiekol korpus, vyberieme ho z rúry...
- ...a vylejeme naň puding, zarovnáme.
- Prichystáme čerešne...
- ...obložíme nimi povrch pudingu a dáme piecť ešte na 15 minút.
- ...necháme vychladnúť a dáme na pár hodín, alebo cez noc do chladničky.
- Po pár hodinách si pripravíme polevu- zohrejeme si 250ml šťavy z kompótu a rozmiešame v nej tortovú polevu...
- ...tortu vyberieme z chladničky a polejeme ju polevou... opäť dáme na hodinku do chladničky/mrazničky stuhnúť... kto ako pred krájaním uprednostní.
- Nakoniec nakrájame a môžeme podávať.
- Toto množstvo vystačí aj na klasickú 32 cm formu, koláč bude trošku nižší.