Ovocna torta na horuce dni.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| cesto: | |
| 8 ks |
|
| 8 PL |
|
| 8 PL |
|
| krem: | |
| 1 l |
|
| 1 l |
|
| 1/2 salky |
|
| 2 PL |
|
| 4 PL |
|
| 125 g |
|
| 1/2 salky |
|
| ceresnova marmelada: | |
| 250 g |
|
| 1/3 salky |
|
| 1/4 salky |
|
| na poliatie cesta: | |
| 1/3 salky |
|
| 2 PL |
|
| na ozdobu: | |
| 250 ml |
|
| 2 PL |
|
Postup
-
1
Upecieme si dva platy piskotoveho cesta.
-
2
Do tortovej formy na spodok si ulozime okruhly platok cesta, boky tiez oblozime cestom. Cesto pred tym ako vlozime do tortovej formy polejeme malinovou stavou pomiesanou s rumom.
-
3
Do mensieho kastrola dame varit ceresne s vodou, cukrom a citronovou stavou.
-
4
Uvarene ceresne zahustime pudingom rozriedenym vo vode. Ceresnovy puding dame schladit do studenej vody. Maslo si vymiesame s praskovym cukrom a postupne primiesame vychladeny ceresnovy puding.
-
5
Polovicku ceresnoveho kremu nalejeme do pripravenej tortovej formy. Na krem poukladame pokrajane platky cesta, ktore pokvapkame zvysnou malinovou stavou.
-
6
Vylejeme druhu polovicku kremu.
-
7
Vyslahame si smotanu s praskovym cukrom a tortu ozdobime. Uvarime si ceresnovu marmeladu; Ceresne uvarime s vodou a cukrom. Uvarene ceresne rozmixujeme ponornym mixerom a este chvilu povarime. Schladene vylejeme na vrch torty.
-
8
Tortu odlozime do chladnicky stuhnut, najlepsie do druheho dna.









PF 2011 :)
Vyborna torticka , odlozim a nahradim inym ovocim diki .
Šťastný nový rok 2011!