Čerešňová torta (fotorecept)
	        Autor receptu: palokuchki
	         
	        
	        Ovocna torta na horuce dni.
| 		  
				  	  
				  	12 porcií  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	15-15 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Upecieme si dva platy piskotoveho cesta. 
 - Do tortovej formy na spodok si ulozime okruhly platok cesta, boky tiez oblozime cestom. Cesto pred tym ako vlozime do tortovej formy polejeme malinovou stavou pomiesanou s rumom.
 - Do mensieho kastrola dame varit ceresne s vodou, cukrom a citronovou stavou. 
 - Uvarene ceresne zahustime pudingom rozriedenym vo vode. Ceresnovy puding dame schladit do studenej vody. Maslo si vymiesame s praskovym cukrom a postupne primiesame vychladeny ceresnovy puding.
 - Polovicku ceresnoveho kremu nalejeme do pripravenej tortovej formy. Na krem poukladame  pokrajane platky cesta, ktore pokvapkame zvysnou malinovou stavou.
 - Vylejeme druhu polovicku kremu.
 - Vyslahame si smotanu s praskovym cukrom a tortu ozdobime. Uvarime si ceresnovu marmeladu; Ceresne uvarime s vodou a cukrom. Uvarene ceresne rozmixujeme ponornym mixerom a este chvilu povarime. Schladene vylejeme na vrch torty.
 - Tortu odlozime do chladnicky stuhnut, najlepsie do druheho dna.