Čerešňová torta (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Ovocna torta na horuce dni.

12
porcií
40 minút
príprava
15-15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Upecieme si dva platy piskotoveho cesta.
  2. Do tortovej formy na spodok si ulozime okruhly platok cesta, boky tiez oblozime cestom. Cesto pred tym ako vlozime do tortovej formy polejeme malinovou stavou pomiesanou s rumom.
  3. Do mensieho kastrola dame varit ceresne s vodou, cukrom a citronovou stavou.
  4. Uvarene ceresne zahustime pudingom rozriedenym vo vode. Ceresnovy puding dame schladit do studenej vody. Maslo si vymiesame s praskovym cukrom a postupne primiesame vychladeny ceresnovy puding.
  5. Polovicku ceresnoveho kremu nalejeme do pripravenej tortovej formy. Na krem poukladame pokrajane platky cesta, ktore pokvapkame zvysnou malinovou stavou.
  6. Vylejeme druhu polovicku kremu.
  7. Vyslahame si smotanu s praskovym cukrom a tortu ozdobime. Uvarime si ceresnovu marmeladu; Ceresne uvarime s vodou a cukrom. Uvarene ceresne rozmixujeme ponornym mixerom a este chvilu povarime. Schladene vylejeme na vrch torty.
  8. Tortu odlozime do chladnicky stuhnut, najlepsie do druheho dna.