Čerešňová torta (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Ovocna torta na horuce dni.
12 porcií |
40 minút príprava |
15-15 minút na 180 °C |
Postup
- Upecieme si dva platy piskotoveho cesta.
- Do tortovej formy na spodok si ulozime okruhly platok cesta, boky tiez oblozime cestom. Cesto pred tym ako vlozime do tortovej formy polejeme malinovou stavou pomiesanou s rumom.
- Do mensieho kastrola dame varit ceresne s vodou, cukrom a citronovou stavou.
- Uvarene ceresne zahustime pudingom rozriedenym vo vode. Ceresnovy puding dame schladit do studenej vody. Maslo si vymiesame s praskovym cukrom a postupne primiesame vychladeny ceresnovy puding.
- Polovicku ceresnoveho kremu nalejeme do pripravenej tortovej formy. Na krem poukladame pokrajane platky cesta, ktore pokvapkame zvysnou malinovou stavou.
- Vylejeme druhu polovicku kremu.
- Vyslahame si smotanu s praskovym cukrom a tortu ozdobime. Uvarime si ceresnovu marmeladu; Ceresne uvarime s vodou a cukrom. Uvarene ceresne rozmixujeme ponornym mixerom a este chvilu povarime. Schladene vylejeme na vrch torty.
- Tortu odlozime do chladnicky stuhnut, najlepsie do druheho dna.