Tartaletky
Celozrnné kokosové tartaletky
Autor receptu: tutika
Mám obľúbené krehké cesto na slané koláče, tak som sa rozhodla vyskúšať ho aj na sladko.
3 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na cesto spolu vypracujeme (maslo použijeme zmäknuté, izbovej teploty) a necháme v chladničke odležať 30 minút.
Potom rukou vtlačíme cesto do formičiek, popicháme vidličkou a upečieme (približne 20 minút, 180 stupňov).
Po vychladnutí opatrne vyklopíme, cesto je krehké. Z uvedeného množstva surovín upečieme 3 tartaletky s priemerom 12 cm.
- Plnka 1: Na tvarohovú šľahačku si vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme vaničkový tvaroh a vanilkovú esenciu. Tartaletky naplníme krémom a ozdobíme ovocím.
- Plnka 2: Na čokoládovú náplň som použila postup ako na ganache. (Smotanu, cukor a čokoládu rozpustiť nad parou, vymiešať). Upečenú tartaletku som potrela lekvárom, zaliala čokoládovou polevou ozdobila zvyšnou tvarohovou šľahačkou a ovocím. Necháme trochu stuhnúť v chladničke.
- A maškrtíme...