Tartaletky

Celozrnné kokosové tartaletky

Autor receptu: tutika

Mám obľúbené krehké cesto na slané koláče, tak som sa rozhodla vyskúšať ho aj na sladko.

3
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny na cesto spolu vypracujeme (maslo použijeme zmäknuté, izbovej teploty) a necháme v chladničke odležať 30 minút. Potom rukou vtlačíme cesto do formičiek, popicháme vidličkou a upečieme (približne 20 minút, 180 stupňov). Po vychladnutí opatrne vyklopíme, cesto je krehké. Z uvedeného množstva surovín upečieme 3 tartaletky s priemerom 12 cm.
  2. Plnka 1: Na tvarohovú šľahačku si vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme vaničkový tvaroh a vanilkovú esenciu. Tartaletky naplníme krémom a ozdobíme ovocím.
  3. Plnka 2: Na čokoládovú náplň som použila postup ako na ganache. (Smotanu, cukor a čokoládu rozpustiť nad parou, vymiešať). Upečenú tartaletku som potrela lekvárom, zaliala čokoládovou polevou ozdobila zvyšnou tvarohovou šľahačkou a ovocím. Necháme trochu stuhnúť v chladničke.
  4. A maškrtíme...