Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou fotorecept

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 9. februára 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »

Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou (fotorecept)Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 min
príprava
30 min
na 170 °C

Suroviny

500 g
230 ml
1 ks
30 g
10 g
60 g
2 ks
100 ml

Postup prípravy

  1. 1

    Z droždia a trochy mlieka zamiešame kvások. Podkysnutý pridáme k múke spolu s ostatným mliekom, vajíčkom a roztopeným maslom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť.

    Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablká očistíme a nakrájame na malé kocky. Na panvici spolu s cukrom necháme skaramelizovať. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Do každého štvorca vložíme skaramelizované jablká a z cesta vytvarujeme knedličky.

    Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Knedličky ukladáme na vymastený plech. Necháme ešte raz prikryté vykysnúť a potom pečieme v rozohriatej rúre pri 170 °C približne 30 minút. Hotové knedličky pri podávaní polejeme javorovým sirupom.

    Celozrnné knedličky s jablkovou plnkou (fotorecept) - obrázok 3
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist