Celozrnné kaiserky

glosterka - fotkaglosterka, 29. mája 2011
Celozrnné kaiserky
Foto: glosterka

Jednoduchý recept na zdravé cereálne pečivo. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa...

6-7
porcií
100 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

340 ml vlažná
2 PL
2 KL
2 KL
50 g
250 g
250 g
1 KL
Na potretie:
100-150 ml vlažná
1 KL
1 KL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Suroviny dáme do prekárničky na chleba a zapneme program Cesto. Necháme pracovať 1:30.

  2. 2

    Cesto dáme na silikónovú položku a vytvarujeme z neho valec o hrúbke 6-7 cm. Z neho odkrajujeme kúsky hrubé cca 3 cm. Vyjde nám asi 6-7 ks. Každý kúsok prerežeme napoly, ušúľame a tieto dva šúľočky zapletieme. Potom ich spojíme do kruhu a vznikne nám kaiserka.

  3. 3

    Kaiserky necháme podkysnúť 10 minút. Potrieme ich vodou, v ktorej sme vymiešali soľ a olej, posypeme sezamovými semienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené dáme vychladnúť na mriežku. Dobrú chuť! :-)

Diskusia k receptu

alenka0901
Chcem sa spýtať, na koľko stupňov sa pečú v rúre a koľko? Vypadajú perfektne a chcela by som ich skúsiť.
alenka0901
Chcem sa spýtať, na koľko stupňov sa pečú v rúre a koľko? Vypadajú perfektne a chcela by som ich skúsiť.
maartina
sú ukážkové :) ...už len kúpiť špaldovú múku a ide sa na to!
janalad
vyskusane, piekla som dlhsie, lebo sa mi zdali stale malo pripecne,. Chutia fajn iba su take malo nadychane, take hutnejsie , vediet tak preco
glosterka
@janalad , to je tou celozrnnou múkou. Čo sa týka celozrnnej špaldovej, záleží od toho, akú značku si použila, lebo každá nie je taká kvalitná a aj od toho potom záleží výsledný efekt...
janalad
Spaldova BIO.... vyskusam s inou :) dik
A syte veru suuuuuu
glosterka
@janalad , skús tú nebio z Tesca. Síce nie je bio... je obyčajná, nemecká, ale je skutočne vysokokvalitná. Ja kupujem iba tú ;-).
dami
práve ich vyberám z rúry, vonia celý byt a vyzerajú skvele, ešte ochutnať
parisienne
a ked nemam pekarnicku, tak len vsetko zmiesit spolu a nechat vykysnut ? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia