Foto: glosterka
Jednoduchý recept na zdravé cereálne pečivo. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa...
6-7
porcií
porcií
100 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
340 ml vlažná |
|
2 PL |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
50 g |
|
250 g |
|
250 g |
|
1 KL |
|
Na potretie: | |
100-150 ml vlažná |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Suroviny dáme do prekárničky na chleba a zapneme program Cesto. Necháme pracovať 1:30.
- 2
Cesto dáme na silikónovú položku a vytvarujeme z neho valec o hrúbke 6-7 cm. Z neho odkrajujeme kúsky hrubé cca 3 cm. Vyjde nám asi 6-7 ks. Každý kúsok prerežeme napoly, ušúľame a tieto dva šúľočky zapletieme. Potom ich spojíme do kruhu a vznikne nám kaiserka.
- 3
Kaiserky necháme podkysnúť 10 minút. Potrieme ich vodou, v ktorej sme vymiešali soľ a olej, posypeme sezamovými semienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené dáme vychladnúť na mriežku. Dobrú chuť! :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A syte veru suuuuuu