Celozrnné kaiserky

Autor receptu: glosterka

Jednoduchý recept na zdravé cereálne pečivo. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa...

6-7
porcií
100 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Suroviny dáme do prekárničky na chleba a zapneme program Cesto. Necháme pracovať 1:30.
  2. Cesto dáme na silikónovú položku a vytvarujeme z neho valec o hrúbke 6-7 cm. Z neho odkrajujeme kúsky hrubé cca 3 cm. Vyjde nám asi 6-7 ks. Každý kúsok prerežeme napoly, ušúľame a tieto dva šúľočky zapletieme. Potom ich spojíme do kruhu a vznikne nám kaiserka.
  3. Kaiserky necháme podkysnúť 10 minút. Potrieme ich vodou, v ktorej sme vymiešali soľ a olej, posypeme sezamovými semienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené dáme vychladnúť na mriežku. Dobrú chuť! :-)