Celozrnné kaiserky
Autor receptu: glosterka
Jednoduchý recept na zdravé cereálne pečivo. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa...
6-7 porcií |
100 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny dáme do prekárničky na chleba a zapneme program Cesto. Necháme pracovať 1:30.
- Cesto dáme na silikónovú položku a vytvarujeme z neho valec o hrúbke 6-7 cm. Z neho odkrajujeme kúsky hrubé cca 3 cm. Vyjde nám asi 6-7 ks. Každý kúsok prerežeme napoly, ušúľame a tieto dva šúľočky zapletieme. Potom ich spojíme do kruhu a vznikne nám kaiserka.
- Kaiserky necháme podkysnúť 10 minút. Potrieme ich vodou, v ktorej sme vymiešali soľ a olej, posypeme sezamovými semienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Upečené dáme vychladnúť na mriežku. Dobrú chuť! :-)