Celozrnné hrudky

danda3 - fotkadanda3, 19. mája 2012
Celozrnné hrudky
Foto: danda3

Naše obľúbené keksíky, oproti pôvodnému receptu som zamenila múku a cukor a znížila som dávku cukru a oleja.

40 minút
príprava
8 - 10 minút
na 200 °C

Suroviny

1 hrnček
6 ks
1 a 1/2 hrnčeka
1 a 1/2 hrnčeka
5 hrnček
1 hrnček
1 ks
2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kandizované ovocie zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Ja dávam ananás, marhule, hrozienka, proste, čo doma mám. Múku zmiešame s PDP a štipkou soli. Robievam aj zo špaldovej a keď nemám, môže byť aj normálna polohrubá múka.

    Celozrnné hrudky - obrázok 1
  2. 2

    Vločky zmiešame, väčšinou dávam ovsenné, teraz som mala načaté pohánkové a sójové, tak som dala aj tie.

    Celozrnné hrudky - obrázok 2
  3. 3

    Celé vajcia si vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej.

    Celozrnné hrudky - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec vmiešame múku.

    Celozrnné hrudky - obrázok 4
  5. 5

    Pridáme vločky, posekanú čokoládu (cca 50g), pokrájané kandizované ovocie, ja som pridala ešte drvené ľanové semienka, posekané arašidy a pšeničné klíčky. Inokedy dávam kokos, sezam a podobne.

    Celozrnné hrudky - obrázok 5
  6. 6

    Premiešame rukou.

    Celozrnné hrudky - obrázok 6
  7. 7

    Potom pomocou dvoch lyžičiek tvoríme hrudky, ktoré kladieme priamo na plech vyložený papierom na pečenie.

    Celozrnné hrudky - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme na 200 stupňov cca 8 - 10 minút, ja pečiem v teplovzdušnej dva plechy naraz.

    Celozrnné hrudky - obrázok 8
  9. 9

    Upečené.

    Celozrnné hrudky - obrázok 9
  10. 10

    Toto je množstvo z jednej dávky.

    Celozrnné hrudky - obrázok 10

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Ja mám v mojej kolónke Kekse a sušienky už peknú zbierku, aj takýchto podobných, ukladám si aj tieto, len ako dlho vydržia a v čom ich uschovať?
Ďakujem za všetky milé komentáre, potešilo! @evanaaa vydržia dovtedy, pokiaľ sa nezjedia, keď je chladno, mám ich na balkóne v krabici, buď v papierovej alebo plastovej, v lete radšej v komore.

Pridaj komentár k receptu: