Celozrnné hrudky
Autor receptu: danda3
Naše obľúbené keksíky, oproti pôvodnému receptu som zamenila múku a cukor a znížila som dávku cukru a oleja.
40 minút príprava |
8 - 10 minút na 200 °C |
Postup
- Kandizované ovocie zalejeme vriacou vodou a necháme postáť. Ja dávam ananás, marhule, hrozienka, proste, čo doma mám. Múku zmiešame s PDP a štipkou soli. Robievam aj zo špaldovej a keď nemám, môže byť aj normálna polohrubá múka.
- Vločky zmiešame, väčšinou dávam ovsenné, teraz som mala načaté pohánkové a sójové, tak som dala aj tie.
- Celé vajcia si vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej.
- Nakoniec vmiešame múku.
- Pridáme vločky, posekanú čokoládu (cca 50g), pokrájané kandizované ovocie, ja som pridala ešte drvené ľanové semienka, posekané arašidy a pšeničné klíčky. Inokedy dávam kokos, sezam a podobne.
- Premiešame rukou.
- Potom pomocou dvoch lyžičiek tvoríme hrudky, ktoré kladieme priamo na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme na 200 stupňov cca 8 - 10 minút, ja pečiem v teplovzdušnej dva plechy naraz.
- Upečené.
- Toto je množstvo z jednej dávky.