Celozrné ravioly s rukolou (fotorecept)

Autor receptu: alexdidi

Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich chuťových pohárikov.

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré prikryté miskou necháme odpočívať 30minút.
  2. Plnka: rukolu sparíme vriacou vodou, scedíme a posekáme. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a postrúhame. Cesnak pokrájame na plátky, opečieme na oleji, pridáme rukolu, ešte chvíľu opekáme.
  3. Po vychladnutí pridáme zemiaky, bryndzu, žĺtok, soľ,čierne korenie.Všetko dobre premiešame.
  4. Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2mm, vykrojíme kolieska s priemerom asi 4cm, naplníme plnkou, preložíme na polovicu a okraje dobre pritlačíme.
  5. Dáme variť do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierovanou naberačkou do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
  6. Na panvici s olejom a maslom opečieme do ružova cibuľu pokrájanú na kolieska. Ravioly podávame s kopčekom kyslej smotany, poliate maslom, opečenou cibuľkou, rukolou a parmezánom.