Celozrné ravioly s rukolou (fotorecept)
Autor receptu: alexdidi
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich chuťových pohárikov.
4 porcie |
60 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré prikryté miskou necháme odpočívať 30minút.
- Plnka: rukolu sparíme vriacou vodou, scedíme a posekáme. Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a postrúhame. Cesnak pokrájame na plátky, opečieme na oleji, pridáme rukolu, ešte chvíľu opekáme.
- Po vychladnutí pridáme zemiaky, bryndzu, žĺtok, soľ,čierne korenie.Všetko dobre premiešame.
- Cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 2mm, vykrojíme kolieska s priemerom asi 4cm, naplníme plnkou, preložíme na polovicu a okraje dobre pritlačíme.
- Dáme variť do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierovanou naberačkou do misy a pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
- Na panvici s olejom a maslom opečieme do ružova cibuľu pokrájanú na kolieska. Ravioly podávame s kopčekom kyslej smotany, poliate maslom, opečenou cibuľkou, rukolou a parmezánom.