Celestínske rezance

Autor receptu: janozmyjavy

Poradil mi ich kamarát Vlado, ktorého som učil variť a povedal mi že to v živote robiť nebude. Po čase sa tým dokonca aj živil.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vajcia rozšľaháme v studenom mlieku, pridáme trošku soli, práškový cukor a postupne všľaháme múku. A čo Vás budem učiť robiť palacinky? Malou naberačkou nalievame na rozohriatu pierkom omastenú panvicu a opečieme z obobch strán.
  2. Nespotrebované palacinky na klasické spôsoby stočíme prázdne do ruličky, nakrájame asi na 1 cm hrubé koliečka. Ja dávam do polievok, kde sa používa cestovina tri takéto koliečka namiesto drobkov slížov atď.. Je to pre mňa také spestrenie inak obyčajnej polievky. A aspoň studené nevyjdú nazmar.
  3. Neviem či celestínske sú správny názov, ale niekde som to počul.