Celestínske rezance
Autor receptu: janozmyjavy
Poradil mi ich kamarát Vlado, ktorého som učil variť a povedal mi že to v živote robiť nebude. Po čase sa tým dokonca aj živil.
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vajcia rozšľaháme v studenom mlieku, pridáme trošku soli, práškový cukor a postupne všľaháme múku.
A čo Vás budem učiť robiť palacinky? Malou naberačkou nalievame na rozohriatu pierkom omastenú panvicu a opečieme z obobch strán.
- Nespotrebované palacinky na klasické spôsoby stočíme prázdne do ruličky, nakrájame asi na 1 cm hrubé koliečka. Ja dávam do polievok, kde sa používa cestovina tri takéto koliečka namiesto drobkov slížov atď.. Je to pre mňa také spestrenie inak obyčajnej polievky. A aspoň studené nevyjdú nazmar.
- Neviem či celestínske sú správny názov, ale niekde som to počul.