Bylinkový žralok s holandskou omáčkou

Autor receptu: pupava

Niekde som čítala, že holandská omáčka sa veľmi hodí k rybám a morským plodom. Rozhodla som sa ju teda urobiť so žralokom a chutilo to skvele. Upozorňujem však, že som si nie stopercentne istá, či táto podoba holandskej omáčky nie je len akási pseudoholandská omáčka, keďže receptov na ňu som našla asi milión (a to nepreháňam), vybrala som si spomedzi všetkých ten, ktorý mi najviac vyhovoval (a neľutujem) :)

Suroviny

Postup

  1. Najprv si z uvedených ingrediencií pripravíme marinádu. Žraloka premyjeme, môžeme naložiť i do mlieka. Keď máme marinádu pripravenú, žraločie steaky ponatierame z oboch strán marinádou a pripravíme na panvici. Netreba dlho, mäso je hotové do niekoľkých minút.
  2. Zemiaky (dávala som v šupke) nakrájané na ľubovoľné tvary dáme na plech, posypeme sladkou paprikou (nemusí byť, ale my to máme radi), posolíme a polejeme olivovým olejom. Necháme zapiecť v rúre. Občas ich vyberieme a poprehadzujeme.
  3. Nad parou necháme rozpustiť maslo. Pridáme 3 žĺtka a miešame (pozor, aby sa vajíčka nezrazili) cca 2-3 minútky. Podľa chuti pridáme tiež soľ alebo biele korenie. Pridáme tiež trochu citrónovej šťavy.