Bylinkový chlieb v kvetináči (fotorecept)

Autor receptu: zuzananoskova

Keď som pred niekoľkými rokmi "prišla" k tomuto receptu, povedala som si, to musím určite a hneď vyskúšať. Vybrala som sa kúpiť kvetináče, potrebné ingrediencie a začala som. Akýkoľvek chlieb upečený doma - v rúre mi okamžite signalizuje teplo, vôňu, pocit domova, lásku. Vyskúšajte..., budete potrebovať:

Suroviny

Postup

  1. 1 čerstvé droždie, 50g masla, 0,2l mlieka, cukor na kvások, 2 vajcia, 500g hladkej múky...
  2. 1/2ČL feniklu, 1ČL rozmarínu, 4PL kôpru, strúčik cesnaku, 2 menšie červené cibule, muškátový oriešok, tekvicové alebo slnečnicové semienka, soľ,...
  3. Z mlieka, droždia, cukru urobíme kvások. Na masle opražíme cesnak, cibuľu. Do múky pridáme kvások, vajcia, soľ, bylinky a maslo-cesnak-cibuľu. Vymiesime cesto a necháme kysnúť 20 minút. Potom ho rozdelíme na polovicu a dáme do maslom vymastených kvetináčov kysnúť ešte 15 minút.
  4. Potrieme vodou, posypeme semienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° 30 minút.
  5. Po upečení necháme ešte chvíľu vo vypnutej rúre, vyberieme a z kvetináčov chlieb "vyklopíme", keď vychladne (nikdy nečakám kým vychladne, proste neodolám ;-) ).