Bulgur ako rizoto so šalátom
Autor receptu: dada777
Bulgur je veľmi hodnotná a chutná potravina a pre alergikov na ryžu významná aj ako jej náhrada. V tomto recepte je bulgur pripravený na spôsob rizota. Recept je vhodný aj pre alergikov na mlieko. K tomuto jedlu si môžete pripraviť aj šalát z pekinskej kapusty.
3 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do hrnca si dáme zovrieť vodu, do vriacej vody vysypeme bulgur a varíme 15 minút.
- Potom si nakrájame pórik na jemné kolieska a mäso narežeme na kocky. V panvici si na oleji necháme mäso zatiahnuť, osolíme ho a pridáme pórik. Všetko spolu podusíme, aby mäso bolo mäkké.
- Potom mäso s pórikom jemne vmiešame do bulguru a ak je potrebné, dochutíme soľou.
- K tomuto jedlu môžeme podávať aj šalát z pekinskej (čínskej) kapusty. Jeho príprava je veľmi jednoduchá. Nakrájame si kapustu na kolieska a ešte na trochu menšie kúsky, dobre ju umyjeme, posolíme, pokvapkáme olejom a premiešame. Pripravíme si nálev z vody, octu a cukru múčka a prilejeme ho ku kapuste. Premiešame a šalát je hotový. Dobrú chuť!