Kysnuté pečené buchty
Buchty z Remosky
Autor receptu: imaginarium
Recept prispôsobený presne do veľkej Remosky.
16 ks porcií |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Klasický postup:
Droždie si rozrobíme do vlažného mlieka a necháme vzísť kvások. Pridáme ostatné suroviny a vymiesime pružné cesto. Necháme približne hodinu kysnúť.
- Postup s omládkom:
Z navážených surovín si spravím omládok - zmiešam 130 g múky, 100 ml mlieka, droždie a 1 ČL cukru (alebo medu/sladenky). Nechám hodinu vykysnúť. Potom pridáme zvyšné suroviny a zamiesime cesto, ktoré necháme približne hodinu kysnúť.
- Vykysnuté cesto rozvaľkáme do štvorca, ktorý rozkrájame na 16 dielikov a naplníme plnkou. Zavinieme buchty a poukladáme do remoskovej nádoby. Necháme ešte chvíľu podkysnúť (10-15 minút) a potom zapneme remosku. Buchty sú upečené, keď sú krásne hnedé (asi 30 minút).