Pečené buchty
Buchty so slivkovým lekvárom (fotorecept)
Autor receptu: theflyingbaker
Keď som priniesla do práce nanukové rezy, kolega podal sťažnosť, že dlho nebolo nič kysnuté, lebo on najradšej také...* Tak sa
snažím napraviť túto krivdu :-D Inšpirovala ma @katarinalucanova alebo "cake.Katka", ktorá pridala recept na prekrásne buchty ako od babičky. Ďakujem, Katka, za podnet! Moje síce trochu popraskali, ale verím, že sa zjedia :-)
|
30 porcií |
80 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si kvások - 100 ml vlažného mlieka, 1 ČL kryštálového cukru, 1 PL polohrubej múky, kocka droždia. Necháme 10 minút odpočívať.
- Zvyšnú múku, olej, zvyšný cukor, soľ spolu zmiešame, pridáme kvások a zbytok mlieka. Miesime cesto cca 8 minút v robote, ručne nám to potrvá o trocha dlhšie. Cesto musí byť vláčne, musí sa odliepať od misky. Vymiesené cesto necháme cca 1 hodinku odpočívať. (Ak sa vám cesto stále lepí o misku, pridajte trošičku múky.)
- Cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorce, naplníme lekvárom.
- Tip: Plnka môže byť podľa vašej chuti, maková, tvarohová, musí byť ale hustá, aby nevytiekla z buchiet.
- Naplnené buchty poukladáme na plech poriadne vymastený maslom, ukladáme tesne vedľa seba. Buchty potrieme poriadne maslom. Necháme podkysnúť ešte cca 10 minút.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 °C cca 25 až 30 minút. Po upečení znova potrieme maslom.