Pečené buchty

Buchty so slivkovým lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: luwinka

Na dnes upečené tieto mäkučké buchty.

12
porcií
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Urobíme kvások. Do hrnčeka rozdrobíme droždie, pridáme 1 ČL cukru, medzi prsty múky a pridáme 1 dcl vlažného mlieka. Do veľkej misy dáme múku, cukor, olej, vajce, soľ a kvások. Dolejeme zvyšné mlieko a vymiesime cesto, ktoré necháme 35 - 40 minút kysnúť prikryté utierkou.
  2. Cesto nám pekne vykyslo.
  3. Preložíme ho na pomúčenú dosku, vyvaľkáme a začneme z neho vykrajovať kúsky. Na každý jeden dáme lyžičku slivkového lekváru.
  4. Vytvarujeme do tvaru buchty a otočíme spojom dole. Necháme ešte 15 minút nakysnúť.
  5. Plech vymastíme tukom a dáme do neho všetky buchty. Potrieme ich po vrchu olejom. Pečieme na 200 stupňov v rozohriatej elektrickej rúre 35 minút. Upečené potrieme ešte po vrchu olejom a necháme chvíľu vychladnúť. Potom ich posypeme po vrchu práškovým cukrom.
  6. Buchta v reze.