Buchty na pare (fotorecept)
Autor receptu: janka5
Postup- Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky, štipky soli, vajca, a vykysnutého kvásku vymiešame cesto.
- Nechame vykysnuť.
- Ja mam misku kysku .
- a tu je moje cesto vykysnute.
- cesto dam na pomučenu dosku
- Na pomúčenej doske potom cesto vyvaľkáme asi na 1 cm vysoko.
- Rozkrájame na štvorce asi 7x7 cm , do stredu dáme pol lyžice lekváru a každý štvorec zabalíme a vytvarujeme do okrúhlej buchtičky.
- asi takto
- Do väčšieho širšieho kastrólu nalejeme vodu a privedieme k varu. Potom naň priviažeme špagátikom plátienko, môže byť utierka . Dáme opäť na sporák, keď voda opäť začne vrieť, znížime teplotu tak, aby pomaličky vrela.
Na utierku skladáme buchty, necháme medzi nimi medzery, a zakryjeme celý hrniec s buchtami iným hrncom alebo misou tak, aby para neunikala mimo. Buchty takto paríme 7minút.
- Hotové horúce buchty posypeme mletým makom alebo kakaom, práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.Dobrú chuť!!!!!!!!!!!
|