Buchty na pare (fotorecept)

Autor receptu: janka5

Postup

  1. Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky, štipky soli, vajca, a vykysnutého kvásku vymiešame cesto.
  2. Nechame vykysnuť.
  3. Ja mam misku kysku .
  4. a tu je moje cesto vykysnute.
  5. cesto dam na pomučenu dosku
  6. Na pomúčenej doske potom cesto vyvaľkáme asi na 1 cm vysoko.
  7. Rozkrájame na štvorce asi 7x7 cm , do stredu dáme pol lyžice lekváru a každý štvorec zabalíme a vytvarujeme do okrúhlej buchtičky.
  8. asi takto
  9. Do väčšieho širšieho kastrólu nalejeme vodu a privedieme k varu. Potom naň priviažeme špagátikom plátienko, môže byť utierka . Dáme opäť na sporák, keď voda opäť začne vrieť, znížime teplotu tak, aby pomaličky vrela. Na utierku skladáme buchty, necháme medzi nimi medzery, a zakryjeme celý hrniec s buchtami iným hrncom alebo misou tak, aby para neunikala mimo. Buchty takto paríme 7minút.
  10. Hotové horúce buchty posypeme mletým makom alebo kakaom, práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.Dobrú chuť!!!!!!!!!!!