Foto: elysa
O pečených buchtách v tortovej forme sa bavili kolegyne v práci a nedalo mi hneď ich skúsiť, vďaka Vareche a skúsenostiam z nej Zobraziť celý popisO pečených buchtách v tortovej forme sa bavili kolegyne v práci a nedalo mi hneď ich skúsiť, vďaka Vareche a skúsenostiam z nej sa s kysnutým cestom už kamarátim...
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z droždia, 1 PL kryš, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások.
-
2
Do misy preosejeme obe múky, pridáme ostatný cukor, vanilkový cukor, žĺtky, štipku soli, citrónovú kôru, roztopené, ochladnuté maslo. Pridáme pripravený kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť.
-
3
Vykysnuté cesto rozdelíme na 20 rovnakých kúskov.
-
4
V dlani si urobíme placku, na ňu dáme 1 KL nutely.
-
5
Vytvoríme buchtičku.
-
6
Buchtičky ukladáme do tortovej formy- priemer 25 cm, každú riadne potrieme roztopeným maslom.
-
7
Ukladáme ich na tesno od krajov do stredu formy, dobre potierame maslom.
-
8
Tortovú formu uložíme na plech na pečenie a necháme ešte 30 minút kysnúť. Ja som formu vložila do rúry len tak na rošt, ale maslo mi stieklo cez formu do rúry a bolo aj troška maslového dymu, potom som formu podložila plechom, keby sa pečú v guľatej forme bez otvárania nič sa nestane...
-
9
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C, asi 30-35 minút.
-
10
Pred podávaním môžeme pocukrovať, moji ich našli mierne ochladnuté a takto skončila ochutnávka- ani cukor nebolo treba...
Diskusia k receptu