Buchtičky z tortovej formy (fotorecept)
	        Autor receptu: elysa
	         
	        
	        O pečených buchtách v tortovej forme sa bavili kolegyne v práci a nedalo mi hneď ich 
skúsiť, 
vďaka  Vareche a skúsenostiam z nej sa s kysnutým cestom už kamarátim...
| 
				  	  
				  	40+kysnutie minút príprava  | 
				  	  
				  	30-35 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Z droždia, 1 PL kryš, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások. 
 - Do misy preosejeme obe múky, pridáme ostatný cukor, vanilkový cukor, žĺtky, štipku soli, citrónovú kôru, roztopené, ochladnuté maslo. Pridáme pripravený kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť.
 - Vykysnuté cesto rozdelíme na 20 rovnakých kúskov.
 - V dlani si urobíme placku, na ňu dáme 1 KL nutely.
 - Vytvoríme buchtičku.
 - Buchtičky ukladáme do tortovej formy- priemer 25 cm, každú riadne potrieme roztopeným maslom.
 - Ukladáme ich na tesno od krajov do stredu formy, dobre potierame maslom.
 - Tortovú formu uložíme na plech na pečenie a necháme ešte 30 minút kysnúť. Ja som formu vložila do rúry len tak na rošt, ale maslo mi stieklo cez formu do rúry a bolo aj troška maslového dymu, potom som formu podložila plechom, keby sa pečú v guľatej forme bez otvárania nič sa nestane...
 - Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C, asi 30-35 minút. 
 - Pred podávaním môžeme pocukrovať, moji ich našli mierne ochladnuté a takto skončila ochutnávka- ani cukor nebolo treba...