Buchtičky z tortovej formy (fotorecept)
Autor receptu: elysa
O pečených buchtách v tortovej forme sa bavili kolegyne v práci a nedalo mi hneď ich
skúsiť,
vďaka Vareche a skúsenostiam z nej sa s kysnutým cestom už kamarátim...
40+kysnutie minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- Z droždia, 1 PL kryš, cukru a vlažného mlieka pripravíme kvások.
- Do misy preosejeme obe múky, pridáme ostatný cukor, vanilkový cukor, žĺtky, štipku soli, citrónovú kôru, roztopené, ochladnuté maslo. Pridáme pripravený kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na 20 rovnakých kúskov.
- V dlani si urobíme placku, na ňu dáme 1 KL nutely.
- Vytvoríme buchtičku.
- Buchtičky ukladáme do tortovej formy- priemer 25 cm, každú riadne potrieme roztopeným maslom.
- Ukladáme ich na tesno od krajov do stredu formy, dobre potierame maslom.
- Tortovú formu uložíme na plech na pečenie a necháme ešte 30 minút kysnúť. Ja som formu vložila do rúry len tak na rošt, ale maslo mi stieklo cez formu do rúry a bolo aj troška maslového dymu, potom som formu podložila plechom, keby sa pečú v guľatej forme bez otvárania nič sa nestane...
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C, asi 30-35 minút.
- Pred podávaním môžeme pocukrovať, moji ich našli mierne ochladnuté a takto skončila ochutnávka- ani cukor nebolo treba...