Foto: brmbuska
Letné, ľahké, rýchle, jednoduché, lahodné, vynikajúce, svieže....
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Ani som postup nefotila, lebo je to tak rýchle a jednoduché, že to zvládne každý. Zapla som si rúru na 180 st. a začala čistiť ovocie. Ja som na túto bublaninu použila malina a jahody. Čím viac ovocia, tým lepšie, aspoň 5 plných pohárov, ja som mala 1,5 l misku. Jahody, maliny, čerešne, broskyne, maruhe... nakrájané na kúsky...
- 2
Do misky som dala všetky suroviny.. Múku, cukor, vajcia, pdp, v. cukor, pr. cukor, soľ, šľahačku a zmiešala chvíľočku s mixérom. Vzala som varechu a do cesta vmiešala väčšiu polovicu ovocia. Vyliala som na vymastený a múkou vysypaný plech, stierkou si pekne upatlala a na vrch rozhodila zvyšné ovocie.
- 3
Plech som vložila do vopred vyhriatej rúry, po 5 minútach stíšila na 160 st. a nechala piecť. Celkový čas pečenia je cca 50 minút, podľa veľkosti plechu, použitého ovocia.. Hotový horúci koláč má vyzerať asi takto..
- 4
Po vybratí z rúry som ho nechala trochu vychladiť a šupla do chladničky. Koláč sa musí krájať úplne studený a tiež je najlepšie ho uskladňovať v chladničke na plechu s viečkom. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Je to identický recept (v tvojom je o 30g viac cukru) a v podstate je to hrnčekový recept (0,25l),len tá dĺžka pečenia sa mi nezdá. Mám ho upečený za 20-25min.
najbližšie ho isto vyskúšam ukladám do KK a dávam 5*