Bublaninové šľahačkové cesto

brmbuska - fotkabrmbuska, 30. júna 2015
Bublaninové šľahačkové cesto
Foto: brmbuska

Letné, ľahké, rýchle, jednoduché, lahodné, vynikajúce, svieže....

15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

300 g
250 g
štipka
1 ks
1 ks
3 ks celé
250 ml
podľa chuti
 na plech
 na plech

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ani som postup nefotila, lebo je to tak rýchle a jednoduché, že to zvládne každý. Zapla som si rúru na 180 st. a začala čistiť ovocie. Ja som na túto bublaninu použila malina a jahody. Čím viac ovocia, tým lepšie, aspoň 5 plných pohárov, ja som mala 1,5 l misku. Jahody, maliny, čerešne, broskyne, maruhe... nakrájané na kúsky...

  2. 2

    Do misky som dala všetky suroviny.. Múku, cukor, vajcia, pdp, v. cukor, pr. cukor, soľ, šľahačku a zmiešala chvíľočku s mixérom. Vzala som varechu a do cesta vmiešala väčšiu polovicu ovocia. Vyliala som na vymastený a múkou vysypaný plech, stierkou si pekne upatlala a na vrch rozhodila zvyšné ovocie.

  3. 3

    Plech som vložila do vopred vyhriatej rúry, po 5 minútach stíšila na 160 st. a nechala piecť. Celkový čas pečenia je cca 50 minút, podľa veľkosti plechu, použitého ovocia.. Hotový horúci koláč má vyzerať asi takto..

    Bublaninové šľahačkové cesto - obrázok 3
  4. 4

    Po vybratí z rúry som ho nechala trochu vychladiť a šupla do chladničky. Koláč sa musí krájať úplne studený a tiež je najlepšie ho uskladňovať v chladničke na plechu s viečkom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Ja som hladala po internete recept na dobru bublaninu, ziadny muffinovy, ani piskotu, ani nic podobne. Dlho ma nic neoslovilo, az mi babka dala tento. Piekla som 3 po sebe, vzdy s inym ovocim, ceresne, cernice a tento. Prvy som piekla na 170 st. Rychlo zruzovel a piekol sa len 35 min a nebolo to ono.. Zvysne dva som piekla pomalsie a dlhsie a je vynikajuci. Ja ak mozem radsej hrncekove nerobim, nech si kazdy vyberie ako mu pasuje ;-)