Bublaninové šľahačkové cesto

Autor receptu: brmbuska

Letné, ľahké, rýchle, jednoduché, lahodné, vynikajúce, svieže....

15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Ani som postup nefotila, lebo je to tak rýchle a jednoduché, že to zvládne každý. Zapla som si rúru na 180 st. a začala čistiť ovocie. Ja som na túto bublaninu použila malina a jahody. Čím viac ovocia, tým lepšie, aspoň 5 plných pohárov, ja som mala 1,5 l misku. Jahody, maliny, čerešne, broskyne, maruhe... nakrájané na kúsky...
  2. Do misky som dala všetky suroviny.. Múku, cukor, vajcia, pdp, v. cukor, pr. cukor, soľ, šľahačku a zmiešala chvíľočku s mixérom. Vzala som varechu a do cesta vmiešala väčšiu polovicu ovocia. Vyliala som na vymastený a múkou vysypaný plech, stierkou si pekne upatlala a na vrch rozhodila zvyšné ovocie.
  3. Plech som vložila do vopred vyhriatej rúry, po 5 minútach stíšila na 160 st. a nechala piecť. Celkový čas pečenia je cca 50 minút, podľa veľkosti plechu, použitého ovocia.. Hotový horúci koláč má vyzerať asi takto..
  4. Po vybratí z rúry som ho nechala trochu vychladiť a šupla do chladničky. Koláč sa musí krájať úplne studený a tiež je najlepšie ho uskladňovať v chladničke na plechu s viečkom. Dobrú chuť.