Jahodový koláč

Bublanina s čerstvými jahodami

Autor receptu: helena10

Jahodovú bublaninu upiekla dcéra, lebo jej prišla na chuť.* Ja som koláč odfotila a pridala s receptom na Varechu...

20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si vymiešame v extra nádobe suché suroviny. V ďalšej miske metličkou prešľaháme celé vajce, primiešame olej a potom kyslé mlieko. Po častiach postupne pridávame sypké suroviny a vymiešame cesto.
  2. Cesto vylejeme na vyšší plech 20x35 cm, ktorý si vopred natrieme olejom a posypeme domácou strúhankou.
  3. Navrch cesta rozložíme očistené nakrájané čerstvé jahody. Veľkosť a množstvo jahôd je na vás. Dcéra svoju časť posypala jahodami striedmo a pre nás štedro, lebo my máme radi viac ovocia v koláči.
  4. Vo vyhriatej rúre pečieme 20-25 minút. Kontrolujeme špajľou. Upečenú jahodovú bublaninu necháme vychladnúť.
  5. Následne posypeme práškovým cukrom. Nakrájanú ochutnáme. Mňam, mňam, mňam... Dobrú chuť prajeme.