Jahodový koláč
Bublanina s čerstvými jahodami
Autor receptu: helena10
Jahodovú bublaninu upiekla dcéra, lebo jej prišla na chuť.* Ja som koláč odfotila a pridala s receptom na Varechu...
20-25 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv si vymiešame v extra nádobe suché suroviny.
V ďalšej miske metličkou prešľaháme celé vajce, primiešame olej a potom kyslé mlieko. Po častiach postupne pridávame sypké suroviny a vymiešame cesto.
- Cesto vylejeme na vyšší plech 20x35 cm, ktorý si vopred natrieme olejom a posypeme domácou strúhankou.
- Navrch cesta rozložíme očistené nakrájané čerstvé jahody. Veľkosť a množstvo jahôd je na vás. Dcéra svoju časť posypala jahodami striedmo a pre nás štedro, lebo my máme radi viac ovocia v koláči.
- Vo vyhriatej rúre pečieme 20-25 minút. Kontrolujeme špajľou. Upečenú jahodovú bublaninu necháme vychladnúť.
- Následne posypeme práškovým cukrom. Nakrájanú ochutnáme. Mňam, mňam, mňam... Dobrú chuť prajeme.