Ovocný koláč

Bublanina Jamieho Olivera

Autor receptu: janikbj

OK, originál je to hroznový koláč, ale tak úprimne, je to bublanina. A keď skončí sezóna hrozna, tak bude fajnový aj s iným ovocím.

10 minút
príprava
30-40 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske si vymiešame vajíčka s cukrom do peny, pridáme roztopené maslo (nie horúce), olej, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva, štipku soli.
  2. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej alebo inej menšej formy (napr. zapekacia miska z jenského skla veľká cca 17x29 cm) a poukladáme naňho polovicu pripraveného ovocia (hrozna). Pečieme 10 minút pri 170 °C. Po 10 min naukladáme na predpečený koláč zvyšné ovocie a dopečieme ešte asi 30 min. Treba sledovať podľa rúry a veľkosti formy.
  3. Hotovo. Lepšie sa krája dobre vychladený a keď niekoľko hodín postojí a zvlhne. Kvôli špaldovej múke je úplne čerstvý krehký a trošku sa môže drobiť.