Ovocná bublanina

Bublanina ako pierko

Autor receptu: grejsy

Naozaj je ako pierko ľahučká, vynikajúca bublanina. Toto zvládne aj začiatočník. Veľkosť plechu je 23 krát 28 cm.

24
porcií
15 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny. Pridáme postupne olej, múku rozmiešanú s práškom do pečiva, mlieko a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Plech vymastíme tukom a vysypeme múkou a dáme do neho cesto. Na vrch cesta poukladáme odkvapkané višne bez kôstiek.
  2. Upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Po upečení necháme vychládnuť. Povrch posypeme práškovým cukrom. Pokrájame na kusy.
  3. Chutí výborne:-)