Bryndzovo - kukuričné pagáčiky so semienkami fotorecept
Foto: ancicka
Jemne chrumkavé a taktiež výborné ,chutné,aj k vínečku.
30+ 3 hod. minút
príprava
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Suroviny
1 cesto: | |
600 g |
|
100 g |
|
1 čl |
|
250 g |
|
100 g (margarín) |
|
2 ks celé |
|
10 g |
|
1 kocka |
|
200 ml |
|
2 cesto: | |
250 g (margarín) |
|
110 g |
|
štipka |
|
na potretie |
|
Postup
-
1
pripravím si suroviny.
-
2
V miske vypracujem prvé cesto.
-
3
Ked sú suroviny spojené,tak ešte ho vypracujem na pomúčenej doske.
-
4
Tak isto aj druhé cesto.
-
5
Prvé cesto rozvaľkám a na to dám maslové cesto ,zabalím,
-
6
a stočím do rolády.Cesto nechám odpočívať ,zakryté utierkou.
-
7
Cesto môže odpočívať aj 2-3 hodinky a ono za ten čas znásobí objem.
-
8
Potom ho rozvaľkám na 1 cm a vykrajujem .
-
9
Poukladám na pomastený plech,aj hustejšie a upečiem potreté žltkom.
-
10
Ja orezky nakoniec iba takto pospájam a tie sa pojedia najsamprv,lebo sú fajnové chrumkavé.
Diskusia k receptu