Bryndzovo - kukuričné pagáčiky so semienkami (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Jemne chrumkavé a taktiež výborné ,chutné,aj k vínečku.

30+ 3 hod. minút
príprava
10-12 minút
na 180-200 °C

Suroviny

Postup

  1. pripravím si suroviny.
  2. V miske vypracujem prvé cesto.
  3. Ked sú suroviny spojené,tak ešte ho vypracujem na pomúčenej doske.
  4. Tak isto aj druhé cesto.
  5. Prvé cesto rozvaľkám a na to dám maslové cesto ,zabalím,
  6. a stočím do rolády.Cesto nechám odpočívať ,zakryté utierkou.
  7. Cesto môže odpočívať aj 2-3 hodinky a ono za ten čas znásobí objem.
  8. Potom ho rozvaľkám na 1 cm a vykrajujem .
  9. Poukladám na pomastený plech,aj hustejšie a upečiem potreté žltkom.
  10. Ja orezky nakoniec iba takto pospájam a tie sa pojedia najsamprv,lebo sú fajnové chrumkavé.