Bryndzovo - kukuričné pagáčiky so semienkami (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Jemne chrumkavé a taktiež výborné ,chutné,aj k vínečku.
30+ 3 hod. minút príprava |
10-12 minút na 180-200 °C |
Postup
- pripravím si suroviny.
- V miske vypracujem prvé cesto.
- Ked sú suroviny spojené,tak ešte ho vypracujem na pomúčenej doske.
- Tak isto aj druhé cesto.
- Prvé cesto rozvaľkám a na to dám maslové cesto ,zabalím,
- a stočím do rolády.Cesto nechám odpočívať ,zakryté utierkou.
- Cesto môže odpočívať aj 2-3 hodinky a ono za ten čas znásobí objem.
- Potom ho rozvaľkám na 1 cm a vykrajujem .
- Poukladám na pomastený plech,aj hustejšie a upečiem potreté žltkom.
- Ja orezky nakoniec iba takto pospájam a tie sa pojedia najsamprv,lebo sú fajnové chrumkavé.