Bryndzové tyčinky
Bryndzové tyčinky

Bryndzové tyčinky, ktoré sa hodia kedykoľvek

Žaneta a Bibiana Žiškové
remeselná pekáreň Srdiečko, 19. septembra 2022
Bryndzové tyčinky, ktoré sa hodia kedykoľvek
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Slané bryndzové tyčinky sú vďačné chuťovky na akúkoľvek príležitosť. Upečte ich na oslavu, na sviatky, alebo len tak k telke.

3 plechy
porcie
10 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
500 g
250 g
200 g
2 ks
1 ČL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie:
 (sezam, celý mak)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Maslo nastrúhame na väčších očkách, pridáme hladkú múku, bryndzu, kyslú smotanu, žĺtky, soľ a vymiesime hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme aspoň na hodinu do chladničky.

  2. 2

    Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 2 mm. Nakrájame na tyčinky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

  3. 3

    Tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a semienkami podľa chuti. Tyčinky môžeme aj posypať nastrúhaným parmezánom alebo eidamom.

  4. 4

    Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 12 minút.

Diskusia k receptu