Bryndzové tyčinky, ktoré sa hodia kedykoľvek
Žaneta a Bibiana Žiškové
remeselná pekáreň Srdiečko, 19. septembra 2022
remeselná pekáreň Srdiečko, 19. septembra 2022
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Slané bryndzové tyčinky sú vďačné chuťovky na akúkoľvek príležitosť. Upečte ich na oslavu, na sviatky, alebo len tak k telke.
3 plechy
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
12 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Maslo nastrúhame na väčších očkách, pridáme hladkú múku, bryndzu, kyslú smotanu, žĺtky, soľ a vymiesime hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme aspoň na hodinu do chladničky.
- 2
Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 2 mm. Nakrájame na tyčinky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 3
Tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a semienkami podľa chuti. Tyčinky môžeme aj posypať nastrúhaným parmezánom alebo eidamom.
- 4
Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 12 minút.
Tiež bryndzové tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu