Bryndzové tyčinky

Bryndzové tyčinky, ktoré sa hodia kedykoľvek

Autor receptu: redakcia

Slané bryndzové tyčinky sú vďačné chuťovky na akúkoľvek príležitosť. Upečte ich na oslavu, na sviatky, alebo len tak k telke.

3 plechy
porcie
10 minút
príprava
12 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo nastrúhame na väčších očkách, pridáme hladkú múku, bryndzu, kyslú smotanu, žĺtky, soľ a vymiesime hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme aspoň na hodinu do chladničky.
  2. Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 2 mm. Nakrájame na tyčinky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a semienkami podľa chuti. Tyčinky môžeme aj posypať nastrúhaným parmezánom alebo eidamom.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 12 minút.