Bryndzové tyčinky
Bryndzové tyčinky, ktoré sa hodia kedykoľvek
Autor receptu: redakcia
Slané bryndzové tyčinky sú vďačné chuťovky na akúkoľvek príležitosť. Upečte ich na oslavu, na sviatky, alebo len tak k telke.
3 plechy porcie |
10 minút príprava |
12 minút na 200 °C |
Postup
- Maslo nastrúhame na väčších očkách, pridáme hladkú múku, bryndzu, kyslú smotanu, žĺtky, soľ a vymiesime hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme aspoň na hodinu do chladničky.
- Potom na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 2 mm. Nakrájame na tyčinky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Tyčinky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a semienkami podľa chuti. Tyčinky môžeme aj posypať nastrúhaným parmezánom alebo eidamom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 12 minút.