Možno ešte stihnete k Silvestru a Novému roku, ak nie sú výborné kedykoľvek, nemusí byť ani oslava.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 1 kg |
|
| 1 kocka |
|
| 300 ml vlažné |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| 2 PL |
|
| 200 ml |
|
| Plnka: | |
| 200 g |
|
| 250 ml |
|
| Posyp: | |
| 150 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| na potretieb |
|
Postup
-
1
V troške mlieka rozpustíme cukor, rozdrobíme droždie a pripravíme kvások
-
2
Do múky vytvoríme jamku, nalejeme kvások, pridáme zvyšok mlieka, acidofilné mlieko, smotanu a soľ.
-
3
Vymiesime cesto, poprášime múkou a necháme na teplom mieste kysnúť.
-
4
Bryndzu zmiešame so smotanou. Nakysnuté cesto na doske ešte premiesime, rozvaľkáme a potrieme bryndzovou zmesou,
-
5
protiľahlé strany prehneme do stredu a prekrojíme
-
6
znovu cesto rozvaľkáme, protiľahlé strany preklopíme do stredu
-
7
aj z druhej strany
-
8
vytvoríme takúto kocku - bochník a rozvaľkáme, tým sa nám bryndza pekne rozotrie do cesta
-
9
Vykrajujeme pagáče väčším pohárom a pagáčiky menším pohárom
-
10
poukladáme na plech s papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom mierne osolíme a posypeme podľa chuti a fantázie /sezam, hrubá soľ, rasca/
-
11
a hlavne strúhaný syr
-
12
Upečieme dozlatista









Diskusia k receptu