Bryndzové mafiny

Bryndzové mafiny s chia semienkami

Autor receptu: redakcia

Tento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové mafiny môžeme podávať s nátierkami, veľmi rada mám škvarkovú, tvarohovú s pažítkou či so sviežim syrom typu žervé.

20
porcií
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo veľkej mise zmiešame múku, masť, sódu bikarbónu, bryndzu, biele víno, studenú vodu, chia semienka a ručne alebo pomocou nadstavca na kysnuté cesto vymiesime hladké cesto.
  2. Cesto rozdelíme na 20 častí a tvarujeme do guľôčok. Každú guľôčku cesta vložíme do jedného košíčka a vložíme do plechu na mafiny. Vrch každej guľôčky ozdobíme vlašským orechom.
  3. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.