Bryndzové mafiny
Bryndzové mafiny s chia semienkami
Autor receptu: redakcia
Tento slaný snack najlepšie chutí pár minút po tom, čo ho vytiahneme z rúry. Bryndzové mafiny môžeme podávať s nátierkami, veľmi rada mám škvarkovú, tvarohovú s pažítkou či so sviežim syrom typu žervé.
20 porcií |
15 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Vo veľkej mise zmiešame múku, masť, sódu bikarbónu, bryndzu, biele víno, studenú vodu, chia semienka a ručne alebo pomocou nadstavca na kysnuté cesto vymiesime hladké cesto.
- Cesto rozdelíme na 20 častí a tvarujeme do guľôčok. Každú guľôčku cesta vložíme do jedného košíčka a vložíme do plechu na mafiny. Vrch každej guľôčky ozdobíme vlašským orechom.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.