Bryndzové krokety na hruškovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V miske rozpustíme želatínu so štyrmi lyžicami chladnej vody. V menšom hrnci rozpustíme polovicu kryštálového cukru s 250 ml vody, necháme zovrieť. Keď teplota klesne na 60 °C, vložíme napučanú želatínu, čerstvú mätu a poriadne vymixujeme. Mätovú zmes v hrnci odložíme na najchladnejšie miesto v chladničke na 2 hodiny.
  2. Očistené, vykôstkované a nakrájané hrušky dáme do rozohriateho hrnca. Prihodíme celú škoricu, poprášime kryštálovým cukrom, mierne skaramelizujeme, prilejeme brandy a flambujeme. Po flambovaní vyberieme škoricu, zmäknuté hrušky vymixujeme a necháme vychladnúť.
  3. V panvici na miernom ohni rozpustíme zvyšný kryštálový cukor, prihodíme orechy. Keď má karamel zlatohnedú farbu, vylejeme ho na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Bryndzu, ricottu, práškový cukor a vyškrabanú vanilku zmiešame do tvarovateľnej hmoty, z ktorej vymodelujeme guľôčky podľa priania. Stuhnutú mätovú zmes v hrnci maximálne 15 sekúnd zospodu zohrejeme nad sporákom a rýchlo preklopíme na tanier.