Bryndzové krokety na hruškovom pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- V miske rozpustíme želatínu so štyrmi lyžicami chladnej vody. V menšom hrnci rozpustíme polovicu kryštálového cukru s 250 ml vody, necháme zovrieť. Keď teplota klesne na 60 °C, vložíme napučanú želatínu, čerstvú mätu a poriadne vymixujeme. Mätovú zmes v hrnci odložíme na najchladnejšie miesto v chladničke na 2 hodiny.
- Očistené, vykôstkované a nakrájané hrušky dáme do rozohriateho hrnca. Prihodíme celú škoricu, poprášime kryštálovým cukrom, mierne skaramelizujeme, prilejeme brandy a flambujeme. Po flambovaní vyberieme škoricu, zmäknuté hrušky vymixujeme a necháme vychladnúť.
- V panvici na miernom ohni rozpustíme zvyšný kryštálový cukor, prihodíme orechy. Keď má karamel zlatohnedú farbu, vylejeme ho na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Bryndzu, ricottu, práškový cukor a vyškrabanú vanilku zmiešame do tvarovateľnej hmoty, z ktorej vymodelujeme guľôčky podľa priania. Stuhnutú mätovú zmes v hrnci maximálne 15 sekúnd zospodu zohrejeme nad sporákom a rýchlo preklopíme na tanier.
|