Bryndzové kolienka
Autor receptu: jajka1973
Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo ľudí ho pozná. Je čisto slovenský. Je veľmi jednoduchý. Veľmi rýchla príprava. Je toho vždy dosť, je to dostatočne sýte a výživné.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Umyté na kocky pokrájené zemiaky vložíme do veľkého hrnca so studenou vodou a posolíme ich. Keď nám voda zovrie vsypeme do hrnca kolienka. Keď sa nám kolienka uvaria (zemiaky sa môžu aj trošku rozvariť) vodu zlejeme. Trošku vody v hrnci môžme nechať.
- Do hrnca vložíme bryndzu so smotanou a poriadne zamiešame.
- Opraženú slaninu aj s masťou vlejeme do hrnca ku zemiakom s kolienkami, bryndzou a smotanou a ešte raz poriadne zamiešame. Podávame s kyslým mliekom.