Bryndzové kolienka

Autor receptu: jajka1973

Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo ľudí ho pozná. Je čisto slovenský. Je veľmi jednoduchý. Veľmi rýchla príprava. Je toho vždy dosť, je to dostatočne sýte a výživné.

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté na kocky pokrájené zemiaky vložíme do veľkého hrnca so studenou vodou a posolíme ich. Keď nám voda zovrie vsypeme do hrnca kolienka. Keď sa nám kolienka uvaria (zemiaky sa môžu aj trošku rozvariť) vodu zlejeme. Trošku vody v hrnci môžme nechať.
  2. Do hrnca vložíme bryndzu so smotanou a poriadne zamiešame.
  3. Opraženú slaninu aj s masťou vlejeme do hrnca ku zemiakom s kolienkami, bryndzou a smotanou a ešte raz poriadne zamiešame. Podávame s kyslým mliekom.