Bryndzová nátierka
Bryndzová nátierka

Bryndzová nátierka v našej verzii fotorecept

helena10 - bez fotkyhelena10, 11. júla 2021
Bryndzová nátierka v našej verzii (fotorecept)
Foto: helena10

Je u nás obľúbená.

Suroviny

250 g
100 g (Zlatá Haná)
100 g
1 ks (aj so zelenou časťou)
1 KL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky pripravené suroviny...

    Bryndzová nátierka v našej verzii (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...vymiešame v nádobe mixérom.

    Bryndzová nátierka v našej verzii (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s chlebom, pečivom. Posypeme pažítkou. K tomu máme radi čerstvé paradajky.

Diskusia k receptu

evanaaa
Občas som robila aj ja bryndzovú nátierku, ale dávam len maslo, úplne stačí, ten tuk by mi už možno vadil. Dávno som už nezarábala, je na čase, kým je dobrá bryndza.
helena10
@evanaaa (12.7.2021 20:54)
Je to rastlinné maslo, redakcia zmenila pri úprave. A na štvrťkila bryndze je treba viac. Záleží aj od bryndze. Kto potrebuje, masla uberie. Pekný deň želám.
mamec
Bryndza je dosť mastná, je zbytočné do nej pridávať ďalší tuk. A je úplne jedno, či rastlinný, alebo maslo. Ale ak si nemusíš strážiť cholesterol a potrebuješ výdatnejšiu stravu, prečo nie :-)
helena10
@mamec (13.7.2021 10:16)
A hlavné je, že nám doma všetkým takáto nátierka chutí. Robíme ju dlho.
anicka56
Každý má svoj obľúbený recept...Roky robím tak, že len zjemním bryndzu kyslou smotanou, pridám papriku,cibuľku,korenie a niekedy pre zmenu aj cesnak.