Bryndzou zalievané šúľance s medovým kalerábom

Autor receptu: redakcia

4-5
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky umyjeme a v šupke dáme variť do osolenej vody. Keď sú uvarené, scedíme ich, necháme vychladnúť a ošúpeme ich.
  2. Z očistených zemiakov urobíme cesto podľa tohto postupu: zemiaky pomelieme na mäsovom mlynčeku na čo najjemnejšie. Ak nemáme mlynček, pretlačíme ich. Do zemiakov postupne pridáme múku, soľ, vajce a detskú krupicu. Všetko dobre premiešame. Cesto by nemalo byť riedke, ale primerane husté, aby sa šúľance nerozvárali. Z cesta vytvarujeme šúľok asi 1 cm vysoký a nožom alebo cukrárskou kartou ho nakrájame na kúsky. Tie potom šúľame rukou na šúľky dlhé asi 3 cm. Varíme ich v osolenej vriacej vode približne dve minúty, aby sa múka uvarila.
  3. Po uvarení šúľance vyberieme do misky s bryndzou. Potom ich rozmiešame so smotanou, aby sa spojili s bryndzou. Z očisteného mladého kalerábu nakrájame plátky a z oboch strán ich ugrilujeme. Ak nemáme k dispozícii gril, môžeme použiť aj panvicu. Keď je kaleráb takmer hotový, pridáme na gril aj včelí med a môžeme servírovať.