Brusnicovo-čokoládové slimáčiky
Foto: janeg
Nie príliš sladké, veľmi návykové sušienky. Bez vajec a laktózy.
Zdroj: Dr.Oetker
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
375 g |
|
150 g |
|
1 bal. |
|
1 PL (alebo zemiakový) |
|
1 1/2 PL |
|
180 g zmäknuté |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Plnka: | |
125 g nasekané |
|
50 g mleté |
|
80 g nasekaná |
|
1/2 téglika |
|
1 bal. |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na plnku zmiešame a odložíme na chladné miesto.
- 2
Dobre zmiešame škrob a 1 a 1/2 lyžice vody (alebo dáme 1 vajíčko). Zo všetkých surovín okrem kakaa vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na dve časti. Do jednej časti zapracujeme kakao.
- 3
Obe cestá rozvaľkáme na pomúčenej doske.
- 4
Svetlé cesto položíme na tmavé, opatrne priložíme a rozvaľkáme na obdĺžnik. Na cesto nanesieme plnku.
- 5
Pozdĺžne rozkrojíme a každý obdĺžnik zvlášť zrolujeme. Rolády odložíme na hodinu do chladničky.
- 6
Po hodine rolády ostrým nožom nakrájame na plátky hrubé 1 cm a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 7
Pečieme 10 minút na 180 °C.
Tiež Čokoládové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu