Bruschetta s marinovaným lososom a horčicovou penou

Marek Karaka
šéfkuchár a majiteľ reštaurácie Alej v Bojniciach, 28. decembra 2019
Bruschetta s marinovaným lososom a horčicovou penou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie

Suroviny

200 g
50 g
5 g
5 g
20 ml
4 ks (na hrianky)
Horčicová pena:
100 ml
1 KL
2 g
2 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Lososa umyjeme, osušíme a stiahneme z neho kožu. Repu dáme do hrnca s vodou a uvaríme domäkka. Repu očistíme, nakrájame na malé kocky, pridáme brandy, soľ a cukor, prilejeme trochu vody, v ktorej sme varili repu, a spolu rozmixujeme dohladka. Do tejto marinády naložíme lososa a necháme postáť 2 dni v chladničke.

  2. 2

    Horčicová pena: Smotanu vyšľaháme dotuha, primiešame horčicu, soľ a korenie.

  3. 3

    Z chleba alebo pečiva urobíme hrianky a potrieme ich horčicovou penou. Navrch poukladáme marinovaného lososa nakrájaného na tenké plátky.

Recept je zaradený do kategórií:
Ryby, Predjedlá, Slané chuťovky

Diskusia k receptu


Jeden komentár