Torta

Brownie torta s tvarohovým krémom a jahodami

Autor receptu: petrolejka44

Výborná torta pre milovníkov čokolády.

10
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som klasickú okrúhlu formu s priemerom 24 cm. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo s čokoládou a necháme vychladnúť (kto počúval podcast peklo v papuli, lepšia je mikrovlnka údajne :)). V miske zmiešame múku a prášok do pečiva a štipku soli. V ďalšej miske vyšľaháme vajcia s cukrom, pridáme vanilkovú pastu od oka. Do zmesi pridáme mierne vychladnutú čokoládu a ďalej mixujeme. Následne primiešame múkovú zmes. Lyžičkou primiešame posekané orechy ľubovoľného výberu a cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 170 stupňov asi 30 - 35 minút. Necháme vychladnúť. Správne upečený brownie na povrchu popraská.
  2. Bielu čokoládu nasekáme na menšie kúsky a necháme rozpustiť vo vodnom kúpeli. Smotanu, mascarpone a tvaroh vyšľaháme mixérom do polotuha. Polku balíku želatíny zalejeme vodou nech sa napučí na 10 minút, následne ju privedieme k varu na miernom ohni, nech sa rozpustí a pridáme postupne 2 lyžice krému, ktoré zapracujeme. Následne želatínu odstavíme a zmes zamiešame do krému. Prilejeme vlažnú bielu čokoládu a vyšľaháme. Krém dáme zachladiť.
  3. Vychladnutý korpus prevrátime a uložíme ho na dno tortovej formy s vysokým okrajom. Jahody očistíme a prerežeme ich pozdĺžne na polovice. Uložíme ich tesne vedľa seba reznou stranou k bokom formy a špicom smerom hore dookola celej formy. Jahody zatrieme krémom. Polovicu krému nanesieme aj do stredu na korpus. Pokrájané jahody naukladáme na krém a zatrieme ich zvyšným krémom.
  4. Takto pripravenú tortu dáme stuhnúť do chladničky minimálne na 4 hodiny, najlepšie cez noc. Stuhnutú tortu opatrne vyberieme z formy. Ja som pred vyberaním nahriala okraje teplou handrou. A tortička je na svete :)