Čokoládový koláč

Brownie cheesecake s malinami

Autor receptu: slovakbaker

V tomto koláčiku sa spájajú americké brownies a cheesecake. Tieto dve neodolateľné dobroty sú doplnené o úžasnú malinovú vrstvu, ktorá dodá koláču rovnováhu v chutiach.

15
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mrazené maliny dáme do hrnca, prisypeme cukor a prilejeme citrónovú šťavu. Rozvaríme. Za občasného miešania varíme až do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
  2. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s maslom. Necháme vychladnúť.
  3. Vajcia izbovej teploty vyšľaháme s kryštálovým cukrom a vanilkovou pastou do hustej svetlej peny. Pridáme vychladnutú roztopenú čokoládu s maslom a zapracujeme.
  4. Múku zmiešame s kakaom, soľou a kávou, preosejeme a zapracujeme do cesta.
  5. Brownie základ vylejeme na maslom vymazaný a múkou vysypaný plech (35x25 cm).
  6. Cheesecake vrstva - všetky ingrediencie vyšľaháme dohladka.
  7. Na brownie základ nanesieme cheesecake vrstvu a na ňu v kôpkach vychladnutú malinovú omáčku. Špáradlom vytvoríme efekt mramorovania.
  8. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 35 minút. Po dopečení necháme koláč v rúre cca 10 minút, dvierka otvoríme a necháme koláč vychladnúť.
  9. Prajem dobrú chuť!