Broskyňové koláčiky

medovnicek - fotkamedovnicek, 5. júla 2012

Pôvodne sa recept nazýval Marhuľové šišky, neviem prečo šišky, lebo podľa mňa s klasickými šiškami nemajú nič spoločné. Možno to bol voľný preklad z Zobraziť celý popisPôvodne sa recept nazýval Marhuľové šišky, neviem prečo šišky, lebo podľa mňa s klasickými šiškami nemajú nič spoločné. Možno to bol voľný preklad z maďarčiny, lebo recept mám z knihy, ktorá v originále vyšla v tom jazyku a volá sa Obľúbené babičkine zákusky. Miesto marhúľ som použila broskyne.

Suroviny

25 dkg
25 dkg
10 dkg
3 dkg
cca 3 dcl
2 ks
5 dkg
2 PL
Na plnku:
1 ks
4 dcl
Okrem toho:
50 dkg




Postup

  1. 1

    V 2-3 PL vlažného mlieka, v ktorom je rozpustená 1 PL cukru, necháme nakysnúť kvások. K obom múkam pridáme zvyšný cukor, štipku soli a do stredu urobíme jamku, do ktorej vlejeme nakysnutý kvások a dva žĺtky, rozpustené maslo, olej a toľko mlieka, aby vzniklo hladké, nelepivé cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.

  2. 2

    Keď zdvojnásobí svoj objem, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku prsta a okrúhlou formičkou (pohárom) vykrajujeme koláčiky.

    Broskyňové koláčiky - obrázok 2
  3. 3

    Do stredu každého koláčika vyhĺbime jamku.

    Broskyňové koláčiky - obrázok 3
  4. 4

    Tú naplníme cca 1 PL vychladnutého uvareného vanilkového pudingu. Ja som použila puding bez varenia, ktorý som pripravila podľa návodu na obale, akurát som dala menej mlieka, aby bol hustejší.

    Broskyňové koláčiky - obrázok 4
  5. 5

    Na puding, rezanou stranou nadol, dáme polovicu broskyne.

    Broskyňové koláčiky - obrázok 5
  6. 6

    Okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme ich na plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C.

    Broskyňové koláčiky - obrázok 6
  7. 7

    A tu je recept, podľa ktorého som piekla

    Broskyňové koláčiky - obrázok 7

Diskusia k receptu

izabella929
krááásne.-)) iste aj výborné, maRHUľKY Sú

krásny koláčik.-))) marhuľky sú elegantné ovocie.-))



medulienka122
ďalší dobrý rcpt hodný upečenia - ide do rubriky "múčniky", ďakujem za zrozumiteľný postup a krásne fotky
cica2
@medovnicek ja vždy tak obdivujem tvoje výtvory, aj tieto sú nádherné a ešte ma fascinujú aj čo máš pri svojom nicku :-))


medovnicek
Veľmi pekne ďakujem za milé komentáre,
@cica ja zasa obdivujem tvoje prekrásne rolády a ten druh koláčov ako je pri mojom nicku pečiem najradšej
tatranka


Už ich mám v receptoch.Veľmi pekný a dobrý popis,vydarené foto.Recept lákavý.
cica2
@medovnicek áno ten druh koláčov čo máš pri nicku si uviedla ako svoj prvý recept, ak sa nemýlim, už vtedy som bola z toho receptu a fotky očarená :-)).... ďakujem, mám radosť že sa Ti páčia moje rolády a ja sa teším, na ďalšie Tvoje receptíky! :-))
afataga
jaaaj to musi byt dobrotka :-) obdivujem ze sa ti chce piect v takom teple
marijanka712
koláčiky máš krásne super receptík, krásne zrozumitelne popísaný a až pominie toto teplo tak si ich vyskúšam , máš velmi dobré recepty ale aj nápady.
vavan
tie sú ozaj ako od babičky,ako maľované
miklima
koláčiky su krásne ,chcem sa opýtať s tou knihou ste spokojná dlho rozmýšlam nad jej kupou...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia