Foto: medovnicek
Pôvodne sa recept nazýval Marhuľové šišky, neviem prečo šišky, lebo podľa mňa s klasickými šiškami nemajú nič spoločné. Možno to bol voľný preklad z Zobraziť celý popisPôvodne sa recept nazýval Marhuľové šišky, neviem prečo šišky, lebo podľa mňa s klasickými šiškami nemajú nič spoločné. Možno to bol voľný preklad z maďarčiny, lebo recept mám z knihy, ktorá v originále vyšla v tom jazyku a volá sa Obľúbené babičkine zákusky. Miesto marhúľ som použila broskyne.
Suroviny
25 dkg |
|
25 dkg |
|
10 dkg |
|
3 dkg |
|
cca 3 dcl |
|
|
|
2 ks |
|
5 dkg |
|
2 PL |
|
Na plnku: | |
1 ks |
|
4 dcl |
|
Okrem toho: | |
50 dkg |
|
|
Postup
-
1
V 2-3 PL vlažného mlieka, v ktorom je rozpustená 1 PL cukru, necháme nakysnúť kvások. K obom múkam pridáme zvyšný cukor, štipku soli a do stredu urobíme jamku, do ktorej vlejeme nakysnutý kvások a dva žĺtky, rozpustené maslo, olej a toľko mlieka, aby vzniklo hladké, nelepivé cesto. Cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
- 2
Keď zdvojnásobí svoj objem, na pomúčenej doske ho vyvaľkáme na hrúbku prsta a okrúhlou formičkou (pohárom) vykrajujeme koláčiky.
- 3
Do stredu každého koláčika vyhĺbime jamku.
- 4
Tú naplníme cca 1 PL vychladnutého uvareného vanilkového pudingu. Ja som použila puding bez varenia, ktorý som pripravila podľa návodu na obale, akurát som dala menej mlieka, aby bol hustejší.
- 5
Na puding, rezanou stranou nadol, dáme polovicu broskyne.
- 6
Okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme ich na plechu, ktorý vystelieme papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 C.
- 7
A tu je recept, podľa ktorého som piekla
- 2
krásny koláčik.-))) marhuľky sú elegantné ovocie.-))
@cica ja zasa obdivujem tvoje prekrásne rolády a ten druh koláčov ako je pri mojom nicku pečiem najradšej
Už ich mám v receptoch.Veľmi pekný a dobrý popis,vydarené foto.Recept lákavý.
@miklima ďakujem, s knihou som spokojná, sú tam recepty presne podľa môjho gusta , mňa osobne nesklamala