Brokolicový šalát

kecemis - fotkakecemis, 31. mája 2012
Brokolicový šalát
Foto: kecemis

Prijemny salat ako priloha. Je jednoduchy na pripravu a nezoberie vela casu.

6-8
porcií
15 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
1/2-1 ks
1/2 ks
1/2 hrnček
2 PL
1 PL
1/4 KL
1/4 hrnček




Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody dam varit brokolicove ruzicky priblizne na 2 minuty. Potom ich zlejem cez sitko a oplachnem v studenej vode. Pripravim si ostatnu zeleninu. Nadrobno nakrajanu cervenu papriku, cervenu cibulu a ja pridavam aj stiplavu papricku. To vsak nie je potrebne, my to vsak mame radi. Pripravim si dressing zmiesanim olivoveho olivoveho, cerveneho vinneho octu, sol a korenie.

    Brokolicový šalát - obrázok 1
  2. 2

    Dam si na suchej panvici oprazit pokrajane mandle, ale mozu byt aj vlasske orechy posekane na drobnejsie.

    Brokolicový šalát - obrázok 2
  3. 3

    V miske zmiesam brokolicu, cervenu papriku, cibulu, mandle, a feta syr. Premiesam a pridam dressing a znova poriadne premiesam a mozeme podavat.

    Brokolicový šalát - obrázok 3

Diskusia k receptu

katkapn
prosím Vás určite idú do šalátu datle? Nie sú na obrázku mandle? :) Rada by som si ho pripravila, ale datle neobľubujem.
lucylee
@kecemis uzasne recepty pridavas. Vsetky su pestre, krasne, farebne a plne chuti a vitaminov. A hlavne zdrave! Chystam sa ich jeden po druhom v najblizsej dobe vyskusat. Mam otazocku. Tieto salaty papate len tak na obed alebo veceru same alebo este k nim nieco podavas?
marianne69
aj mne sa tvoje recepty veľmi páčia,mne by kľudne stačil aj ako hlavne jedlo s bagetkou,mňam,mám dve brokoličky,bude....
bozulka
@katkapn , asi máš pravdu,sú to mandle...
Pre mňa aj dobrý nápad pridať datle ako sladidlo a je to ďalší nápad.Musím to vyskúšať.Veď s omylov bývajú ceľkom dobré nápady.
kecemis
Dakujem. @katkapn dakujem za upozornenie. Su to mandle samozrejme. Hned to opravim. @lucylee mozem povedat ze priblizne v 90% ich jedavame len tak bez vsetkeho.
cica2
aj tento recept sa mi páči, super!
marianne69
spraveny,neodolala som mu,je vynikajuci,dakujem,chutil nam vsetkym,urcite som ho nerobila posledny krat,bude castejsie u nas:-)...
pivonka
Brokolica nepatrí k mojej obľúbenej zelenine, ale keď už som ju mala v chladničke, tak som ju chcela schosnovať a urobila som si šalát podľa teba (aj keď s malou úpravou, namiesto papriky paradajky). Je vynikajúci. Doteraz som brokolicu do šalátov nedávala, ale budem, určite si tvoj šalát zopakujem. A tie pražené mandličky sú super! Vďaka za recept.
lucylee
@kecemis prave som salat dopapala na obed. Je uzasne chutny. Vsetky suroviny su v harmonii, robila som z 1/2 davky, ale nabuduce bude urcite z celej, ak nie z dvojitej. Prazene mandlicky a feta syr su super, ale treba s nimi opatrne, vyrazne zvysuju energeticku hodnotu tohto salatiku. Uz sa tesim kedy si urobim aj ostatne tvoje recepty. Pozdravujem do Kanady ;-)
tamik
výborný super šalát...tie mandle tomu dodávajú skvelú chuť (:
mirkamt
@kecemis , včera som vyskúšala tento šalátik. Namiesto mandlí som použila vlašské orechy a bola z toho ľahká a chutná večera. Určite som ho nerobila naposledy. vdaka ;-)
dusan95843
Veľmi sa pi páčia všetky šaláty, aj tento pridávam do mojej KK, vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia