Brokolicové fašírky s tekvicovými semienkami a sezamom fotorecept
Foto: pusta
Pripravila som na večeru ako symbol jari brokolicové fašírky, ktoré som obohatila opraženými tekvicovými semienkami a sezamom.Recept dávam v predstihu, na Veľkú noc na Zobraziť celý popisPripravila som na večeru ako symbol jari brokolicové fašírky, ktoré som obohatila opraženými tekvicovými semienkami a sezamom.Recept dávam v predstihu, na Veľkú noc na Zelený štvrtok nemusí byť tradične len špenát, môžu byť aj tieto veľmi chutné a jemné brokolicové fašírky.
porcií
príprava
na 90 °C
Suroviny
500 g |
|
1 zväzok |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
2 strúčiky |
|
podľa potreby (na zahustenie) |
|
3 - 4 PL |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
3 PL |
|
Postup
-
1
Brokolicu som rozobrala na ružičky, umyla, dala do hrnca, zaliala vodou, pridala som soľ, priviedla do varu, varila som asi 5 až 7 minút, okamžite som ju dala ma chvíľku do ľadovo - studenej vody, aby sa prerušil var a zachovala krásna svieža zelená farba, scedila som a nechala dobre odkvapkať z vody na cedníku,...
-
2
...brokolicu som dala do sekáčika, rozsekala som ju nie úplne na drobno, nevadí, ak zostanú menšie kúsky vcelku, potom som v sekáčiku rozsekala na hrubo petržlenovú vňať a spolu s brokolicou som dala do hrnca,...
-
3
...na panvici som na sucho opražila tekvicové semená bez šupky a sezamové semená, nechala som ich úplne vychladnúť na tanieri,...
-
4
...k brokolici s petržlenovou vňaťou som pridala vajcia, opražené vychladnuté semená, múku, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, všetko som spolu premiešala,
-
5
...k tejto zmesi som prelisovala cesnak, pridala som detskú krupicu, premiešala som, nechala asi 15 minút odpočívať, aby napučala a vsiakla nadbytočnú vlhkosť zo zmesi, pridala som strúhanku, ktorou som zmes zahustila....
-
6
... na tvarovateľnú hmotu,...
-
7
...z ktorej som vlhkými rukami vytvarovala gule, tie som sploštila dlaňami na tvar fašírky, vložila som ich do strúhanky,...
-
8
...obalila z každej strany v strúhanke,...
-
9
....v rozohriatom oleji na strednom plameni som ich opražila do peknej zlato - hnedej farby najprv z jednej strany,...
-
10
...potom aj z druhej strany, z oboch strán asi 5 - 7 minút...
-
11
...hotové brokolicové fašírky som nechala odsať z prebytočného tuku na papierovej kuchynskej utierke,...
-
12
...podávala som ich horúce so zemiakovou kašou.
-
13
Brokolicové fašírky sú veľmi zdravé, majú jemnú chuť, sú navyše obohatené opraženými tekvicovými a sezamovými semenami, ktoré ich robia chutnejšími, zdravšími a príjemne chrumkavými, odporúčam vrelo vyskúšať aj vám, prajem Dobrú chuť, môžu byť vhodným spestrením veľkonočného Zeleného štvrtka :-)
s medvedím cesnakom to bude úžasné, som rada, že som ťa inšpirovala :-)
dakujem za pochvalu, za uloženie do KK a 5*
som rada, že recept považuješ za dobrý :-)
dakujem ti za pochvalu.
poteší ma, ak vyskúšaš :-)))
dakujem za uznanie.
iste sa dajú piecť aj v rúre, na panvicu som dala pomerne málo oleja, teraz som dala sezam do cesta, ale kľudne môžu byť obalené aj v sezame tieto fašírky, súhlasím.
žiaľ, čierne sezamové semienka nemám, ale mohli by byť tmavé ľanové.
dakujem ti za pochvalu receptu.
áno, dá sa výborne konzumovať už ako krátko sparená, pravda jest.
dakujem za tvoje "super food",:)*****
áno, je to veľmi chutné :-)
dakujem za pochvalu.
dakujem za pochvalu, za uloženie do kk a za 5*.
poteší ma ak vyskúšaš moje brokolicové fašírky :-)
dakujem, že si môj recept preposlala synovi.
to ja tebe dakujem za skvelú správu.