Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou fotorecept

lubisthemple - fotkalubisthemple, 20. apríla 2011

Inšpirovaná týmto blogom http://www.tasteofbeirut.com/2011/04/fig-rolls/.

8
porcií
80 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 ks
130 ml
130 ml vlažná
80 g
7 g
50 g
50 g
Náplň:
200 g
1 PL
1 čl
1 šálka
2 PL
1 čl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si mandarinkovú šťavu a z vody a sušeného droždia kvások.

    Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vysypeme múku na pracovnú dosku. V strede urobím jamku, do ktorej dáme štipku soli, sukor, sušené mlieko, vajíčko a kvások. Začneme miešať od stredu. Postupne pridávame mandarinkovú šťavu a maslo.

    Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme váčne a trochu lepivé cesto, ktoré necháme kysnúť asi hodinu. Po vykysnutí z neho vytlačíme vzduch a rozdelíme ho na osem častí.

    Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý kúsok cesta roztlačíme do obdĺžnikového tvaru a dáme naň asi lyžicu figovej náplne. Okraje spojíme a valček trochu roztiahneme do dĺžky. Zaviažeme uzol. Pečieme pri teplote 190 °C asi 15 minút.

    Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Náplň: Figy pokrájame na malé kúsky. Vodu s cukrom necháme zovrieť. Keď začne vrieť, pridáme šťavu z citróna a aníz. Necháme vrieť na slabom plameni asi minútu. Pridáme figy a na slabom plameni varíme asi 15 minút, kým sa skoro všetka voda neodparí. Prídáme sézam a varíme ešte asi 5 minút, kým hmota nezhustne.

    Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pred plnením necháme vychladnúť.

    Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť :)

    Briošky z mandarinkového cesta s figovou náplňou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
padla mi sánka, kráááásne foto a určite výborné briošky....
ach! nemám slov.... perfektné! .......... aký význam má to sušené mlieko v ceste?