Brilantné brownies podľa Jamieho Olivera

bakoska - fotkabakoska, 11. decembra 2010
Brilantné brownies podľa Jamieho Olivera
Foto: bakoska

Tento recept som našla na internete a dnes som ho prvý krát vyskúšala. Koláčik je výborný a veľmi jednoduchý, vrelo odporúčam. :)

20
porcií

Suroviny

250 g
200 g, (s obsahom 70% kakaa)
80 g
65 g
360 g
4 ks, veľké
1 lyžička
50 g, (voliteľné)
75 g , (voliteľné)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 180 ° C. Plech (25 cm) vystelieme papierom na pečenie. Vo veľkej mise rozpustíme vo vodnom kúpeli maslo a čokoládu, vymiešame do hladka. Pridáme čerešne a orechy, ak ich chceme použiť a zmiešame dohromady. V samostatnej miske zmiešame kakao, preosiatu múku, prášok do pečiva a cukor, potom pridáme čokoládovú zmes. Dobre zmiešame dohromady. Pridáme vajcia a miešame, kým nemáme hodvábnu konzistenciu.

  2. 2

    Zmes vylejeme na pekáč a pečieme v rúre asi 25 minút. Koláčik by mal byť mierne pružný na povrchu, ale stále lepkavý v strede. Necháme vychladnúť, potom opatrne vyklopíme na veľký lopárik a nakrájame na štvorce. Môžeme podávať s kopčekom crème fraîche ochuteným pomarančovou kôrou, alebo, ako ja, len obyčajnou kyslou smotanou zmiešanou s trochou vanilkového cukru :).

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tento recept robievam často, dokonca aj ako korpus na našu rodinne obľúbenú čokoládovú tortu.
Musím však poznamenať, že 360g cukru je NESKUTOČNE veľa a doposiaľ neverím, že tento údaj je správny.
Dávam 60g práškového cukru a koláčik je sladký až až...


Veru tieto mňamky su take sladke a vydatne, ze staci jeden kus a som uplne spokojna :))..ale s tou smotankou doporucujem, ja aspon velmi lubim ked sa sladke skombinuje s niecim kyselkavym a tu sa mi k tej ohromnej sladkosti ziada nieco na ,,zjemnenie"...nabuduce skusim aj s tym crème fraîche, alebo zmrzlinou? :P