Foto: bakoska
Tento recept som našla na internete a dnes som ho prvý krát vyskúšala. Koláčik je výborný a veľmi jednoduchý, vrelo odporúčam. :)
porcií
Suroviny
250 g |
|
200 g, (s obsahom 70% kakaa) |
|
80 g |
|
65 g |
|
360 g |
|
4 ks, veľké |
|
1 lyžička |
|
50 g, (voliteľné) |
|
75 g , (voliteľné) |
|
Postup
-
1
Rúru predhrejeme na 180 ° C. Plech (25 cm) vystelieme papierom na pečenie. Vo veľkej mise rozpustíme vo vodnom kúpeli maslo a čokoládu, vymiešame do hladka. Pridáme čerešne a orechy, ak ich chceme použiť a zmiešame dohromady. V samostatnej miske zmiešame kakao, preosiatu múku, prášok do pečiva a cukor, potom pridáme čokoládovú zmes. Dobre zmiešame dohromady. Pridáme vajcia a miešame, kým nemáme hodvábnu konzistenciu.
- 2
Zmes vylejeme na pekáč a pečieme v rúre asi 25 minút. Koláčik by mal byť mierne pružný na povrchu, ale stále lepkavý v strede. Necháme vychladnúť, potom opatrne vyklopíme na veľký lopárik a nakrájame na štvorce. Môžeme podávať s kopčekom crème fraîche ochuteným pomarančovou kôrou, alebo, ako ja, len obyčajnou kyslou smotanou zmiešanou s trochou vanilkového cukru :).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
360 g cukru?
Musím však poznamenať, že 360g cukru je NESKUTOČNE veľa a doposiaľ neverím, že tento údaj je správny.
Dávam 60g práškového cukru a koláčik je sladký až až...