Foto: honestka
Crème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem je dnes dostupny a používany po celej Európe. Zobraziť celý popisCrème Fraîche (Šľahačkovy Kysly Krem) je pôvodom je z Bretónska a Normandie (oblast Francúzska). Tento krem je dnes dostupny a používany po celej Európe. Vo Francúzsku patril k unikátnom svojimi charakteristickmi vlastnostami a "créme fraîche" je veľmi vysoko hodnoteny (v podstate rovnakým spôsobom ako Connoisseurs-znalci vina a jedla) oceňujú a vychutnavaju rôzne druhy pochutok a specialit.
príprava
Postup
-
1
1 šálku smotany na šľahanie a 2 lyžice zmesi kysleho mlieka (ci cmaru, alebo kyslej smotany) dame do zavaracieho pohara s vieckom a dobre pretrepeme. Zmes nechame stat pri izbovej teplote, (mne sa to dobre osvedcuje polozit pohar na vrch chladnicky, kde je prijemne teplucko) na 8 - 24 hodin pokial zmes velmi pekne nezhustne. Pri podavani staci premiesat, ale tento krem sa moze aj vyslahat na hustu šľahacku velmi nezvycajnej a prijemnej chuti. Mozeme ho pouzit ako zahusťovadlo pri tepelnom upravovani masa, polievok či omáčok pretože sa nebude zrážať (ako sa casto robi s pouzitim obycajnej kyslej smotany), alebo roznych privarkov. Je vsak vyborny na samostatne pouzite pri podavani studenych misi, tepleho masa, ci cerstveho ovocia, pudingov, alebo ako osviezujuci pridavok pri kolacoch typu 'PIE', alebo 'Cobblers' (teple ovocne kolace s drobenkou). Je potrebne ho spotrebovat do 10 dní.
- 2
Obidva typy kremov (Crème Fraîche a Crème Chantilly) som uviedla prave teraz pred prichodom Velkej Noci, kde ich pouzitie moze byt velmi osviezujucou zmenou pri pripravach jedal a studenej kuchyne.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
jedia radi vela druhov syrov, k tomu hrozno a zapijaju vinom.
Neviem kolko ma rokov tvoja kamoska tak namiesto vina urob dobre ovocne malinovky, alebo koktejly.
Ale prave ze ju pohosti nasou kuchynou aby vedela, ake dobre jedla mame aj my.
In other words, XD = vysmievacny, rehotacny symbol.
zaujem o francuzsku kuchynu ti otvori vela novych kanalikov aby si sa dozvedela o originalmom vareni- drzim palce, ved vzdelavanie v comkolvek je take uzitocne.
inac dakujem za koment.
Tou smotanou na šlahanie myslíte sladkú smotanu? Lebo ak ano, tak netuším čo by bolo lepšie. Tu v UK máme dva až tri druhy a to je Double cream čo je okolo 48percent a Single cream cca 18percent. Potom je tu aj niečo viac percentné a to je okolo 60percent. Ďakujem za akúkoľvek pomoc.
zrejme, keby si urobila z 18% krem by bol pouzitelny myslim ze celkom lahodny avsak nie az taky silny.
Dakujem za pripomienku doplnim do receptu.
dakujem.
Ked si nan clovek v kuchyni zvykne ma vela pouziti hlavne kvoli jeho lahodnej chuti a jeden vobec nemysli na to, ze je viacej kaloricky no nie?
A tvoja porcia na tanieriku vyzera samozrejme akoze inac, elegantne ako tvoje ine bohate a fantasticke recpety na tejto webke.