Bravčový bôčik

Bravčový bôčik podľa MMJ

Autor receptu: kvakac

Ak neviete čo to je, tak vás uvediem do obrazu Môj Mlsný Jazyk. Tento bôčik je robený v pomalom hrnci. Je tak mäkký a zároveň dobre upečený.

10
porcií
5 minút
príprava
270 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rascu, soľ a nastrúhaný cesnak zmiešame spolu. Touto zmesou dobre prstami natrieme mäso, aby to na ňom pekne držalo. Potom mäso vložíme do pomalého hrnca kožou dolu. Nalejeme vývar a cibuľu krájanú na osminky položíme vedľa mäsa. Hrniec zapneme na pomalé varenie a Low na štyri hodiny.
  2. Po štyroch hodinách zoberieme dve veľké naberačky a mäso preložíme do pekáča kožou nahor. Preto dve naberačky, lebo mäso je neuveriteľne mäkké. Ako žive, tak aby nelietalo po kuchyni. Kožu narežeme na kocky. Výpek prelejeme k mäsu. Pekáč vložíme do rúry na pol hodinu pri teplote 200 °C nezakryté. Upečieme do červena za častého polievania kože nech neprihorí.
  3. Po tejto dobe máme takúto almáziu mäkkú a zároveň pripečenú. Upozornenie bez liekov na žlčník a chleba nekonzumovať! A ak to nezjete teplé, tak sa dá jesť aj na studeno. S takýmto bôčikom som moc veľký kamarát. Ďalej už nemôžem písať, lebo mám mastné prsty a žujem.