Pečené bravčové mäso
Bravčové výpečky
Autor receptu: krispul1987
Najlepšie jemné pečené mäso.
20 minút príprava |
120 minút na 160/200 °C |
Postup
- Z bôčika odrežeme kožu, zbytočne by pustila veľa masti. A nakrájame ho na kocky zhruba 7x7 cm podľa výšky bôčiku, max 10x10 cm, väčšie neodporúčam ani moc menšie. A tak nakrájame aj pliecko.
- V malej miske si nachystáme koreniny - zhruba 10 strúčikov cesnaku prelistovať, mleté čierne korenie, mletú rascu a trochu aj celej rasce, grilovacie korenie na bravčové mäso alebo na guláš trochu červenej papriky, 2 ČL horčice a trochu oleja. Dobre premiešame.
- Zmes nalejeme na nakrájané mäso, dobre premiešame, prihodíme ešte soľ - ja zvyknem tak 1,5 ČL na 1 kg mäsa, ale nedávam moc vrchovaté. Dobre premiešame.
- Ochutené mäso dáme na vyšší plech, dobre rozložíme, aby neboli kúsky na sebe. Zakryjeme alobalom matnou stranou. A dáme piecť na 160 stupňov na 1,5 hodiny. Potom odkryjeme alobal a dáme na 200 stupňov zhruba na 30-40 minút dopiecť, ja si to kontrolujem, aby boli z vrchu trochu pripečené.