Bravčové v chrenovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: frezia68
Nerobím to často,lebo pri strúhaní chrenu slzím.......ale je zdravý.A keď už plačem,nastrúhala som viac a naložila aj do chladničky.
4 porcie |
30 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Najprv nastrúham chren a utekám s ním na balkón,pokiaľ ho použijem,nech sa vetrá...
- Bravčové nakrájam na rezne,nám 4 ks stačia a ostatné použijem ináč....vyklepem,posolím,opeprím a nakrájam okraje....
- a opečiem na masti z obidvoch strán.
- Po opečení podlejem vývarom,udusím do mäkka a pridám postrúhaný chren.Chren som dala najprv 2 veľké lyžice a po ochutnaní so ešte pridávala postupne,lebo nepálil. Potom som ochutila cukrom,pridala smotanu s trochou múky a citrónovú šťavu.
- Na záver som pridala trocha gulášový pálivý krém. Ako príloha boli cestoviny-kolienka.
Dobrú chuť!