Bravčové v chrenovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Nerobím to často,lebo pri strúhaní chrenu slzím.......ale je zdravý.A keď už plačem,nastrúhala som viac a naložila aj do chladničky.

4
porcie
30 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv nastrúham chren a utekám s ním na balkón,pokiaľ ho použijem,nech sa vetrá...
  2. Bravčové nakrájam na rezne,nám 4 ks stačia a ostatné použijem ináč....vyklepem,posolím,opeprím a nakrájam okraje....
  3. a opečiem na masti z obidvoch strán.
  4. Po opečení podlejem vývarom,udusím do mäkka a pridám postrúhaný chren.Chren som dala najprv 2 veľké lyžice a po ochutnaní so ešte pridávala postupne,lebo nepálil. Potom som ochutila cukrom,pridala smotanu s trochou múky a citrónovú šťavu.
  5. Na záver som pridala trocha gulášový pálivý krém. Ako príloha boli cestoviny-kolienka. Dobrú chuť!