Bravčové s údeným tofu a brokolicou
Autor receptu: janikbj
Manžel má rád mäso. Ja mám rada tofu. Obaja máme radi brokolicu. Obaja vieme robiť kompromisy. A tak vzniklo toto jedlo. Ku spokojnosti oboch strán.
Postup
- Presné množstvo neudávam, bohužial vždy varím od oka.
Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme postáť.
Bravčové alebo iné mäso (kuracie, morčacie) nakrájame na malé kocky alebo pásiky. Odhadujem, že som použila asi 300 - 400g. Okoreníme ho čiernym korením, paprikou, môžeme pokvapkať sójovou omáčkou a necháme chvíľu postáť.
Asi polovicu cibule nakrájame nadrobno, speníme na oleji. Pridáme nasekané 2 strúčiky cesnaku, chvíľu opekáme. Pridáme mäso a restujeme, kým sa nezatiahne. Podlejeme troškou horúcej vody, pridáme namočené huby aj s vodou, osolíme a prikryté dusíme.
- Kým sa mäso dusí, údené tofu nakrájame na asi 7mm pásiky. Posypeme červenou paprikou, čiernym korením, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme marinovať. Čerstvú brokolicu si rozoberieme na malé ružičky. Mäso priebežne kontrolujeme a podľa potreby podlievame horúcou vodou. Keď je skoro hotové pridáme brokolicu a spolu dusíme, kým nie je brokolica uvarená ako máme radi. My radšej chrumkavú.
Namarinované tofu si opečieme na troške oleja a pridáme ku mäsu s brokolicou (opekanie môžete vynechať, ale ja to tak robím vždy, aby tofu trošku spevnelo a nenafúklo sa v šťave). Nakoniec pretlačíme strúčik cesnaku a už len chvíľu spolu povaríme. Kto chce, môže omáčku zahustiť, ja som to nerobila.
- Najlepšie je nechať jedlo postáť pár hodín, aby sa chute spojili. Podávame s ryžou alebo čínskymi rezancami.